Venus Out of Bounds

Advertenties

VENUS GAAT BUITENSPEL

Deze week was er veel aandacht voor Jan Cremer, in de media, o.a. bij DWDD. Ik heb zijn horoscoop bestudeerd om tot de conclusie te komen dat hij niet de gangbare patronen voor kunstenaarschap in zijn horoscoop heeft staan (zie daarvoor deze link). Maar de horoscoop laat wel de drang zien om emotie te zoeken op esthetisch gebied. Daarbij is hij een beetje door zijn eigen boekensucces (gesymboliseerd door Jupiter heer 3, roepend en rijzend voor de zon uit) in de weg gereden. Ik zag bij hem Venus Out of Bounds, dat ook, maar dat zegt op zich niets. Dat heb ik zelf ook en hoewel ik ooit een leuke combinatie van droogbloemetjes met een getekend vaasje heb geproduceerd en een halfbakken kleien buste voor in de tuin kun je mij geen artistieke neigingen van belang toedichten. Als kind vertelde ik zelfverzonnen spannende verhalen aan mijn buurt-en klasgenootjes, maar nu kan ik niets meer bedenken. Voor een geslaagd kunstenaar of schrijver is meer nodig dan 1 enkel aspect, uiteraard.

Venus Out of Bounds heeft mij dus ook geen model gemaakt. Tatjana Simic (9 juni 1963 in Zagreb) doet het zonder enige OOB – alles blijft binnen de grenzen wat declinaties betreft -, maar ze heeft net als Jan Cremer dit:

Jupiter rijzend voor de Zon en inconjunct Neptunus

Dat is voor disproportioneel (misschien internationaal) succes in verband met zaken van Neptunus-aard: kunst, film, foto, media, TV (en geloof, dat ook), en volgelingen of fans maarrrr met een kanttekening. Jan Cremer werd vooral bekend om zijn omstreden boek en Tatjana als model, maar misschien had Jan Cremer liever een beroemd kunstenaar als Karel Appel geweest en Tatjana een beroemd zangeres als Rihanna, wie weet. In ieder geval hebben ze beiden op meer dan 1 manier bekendheid verworven.

Tatjana heeft Venus vierkant Uranus, ongetwijfeld in verband met de Ascendant , want dat zie je vaker bij modellen en vrouwen met een bijzondere schoonheid, al dan niet met behulp van chirurgie (maar de geboortetijd is onbekend, helaas…dus ook de Ascendant). Het is ook een aspect dat veel voorkomt bij popzangers en bij vrouwen die vrijgezel blijven of scheiden. Tatjana is nu 51 en in het nieuws vanwege een relatie met een worstenkoning met veel geld die voor haar zijn (veel oudere) echtgenote haar congé zou hebben gegeven. Ze wonen nu samen op een toplocatie aan de Middellandse Zee. Maar, om even op het onderwerp terug te komen: haar Venus is NIET Out of Bounds. Ook Angelina Jolie heeft Venus ‘binnen de perken’ maar net als Tatjana vierkant Uranus.

Ik zag een blog van iemand die er studie naar heeft gedaan. Hij meldt dat Björk Venus OOB heeft en noemt Venus OOB een kenmerk van ‘out of boundaries’ zijn van de kunstenaar (net even iets anders dan anders). Dat gaat op voor Jan Cremer, inderdaad. Een ander blog vond uit dat er weinig of geen verschil was te vinden in percentage beroemde of beruchte mensen met 1-4 OOB planeten*). Ik houd het er dan ook op dat het EEN VAN DE aanwijzingen is in een bepaalde richting en dat je er net als bij alles 3 van zulke aanwijzingen nodig hebt voor een ‘hit’. Maar Venus OOB geeft je wel ietsje meer Venus, schijnt het, al dan niet op de goede manier. Valentino had trouwens ook een OOB Venus. Hij was mierzoet.

Toevallig viel me een bericht op dat ook met Venus OOB te maken heeft.

Een aantrekkelijke presentatrice in de VS maakte beledigende opmerkingen aan het adres van een loketbediende bij de garage waar ze haar verkeerd geparkeerde en weggesleepte auto moest ophalen. Het waren kritische opmerkingen op haar uiterlijk, gewicht, tanden, loopbaan en opleiding zoals: “Misschien als ik wat tanden zou missen, dan zouden ze me hier inhuren?” en “Dus als ik van school af was gegaan had ik dit ook kunnen doen?’ Het stond allemaal op video en het resultaat is dat Britt McHenry (28 mei 1986, Mount Holly, NJ) van haar baas een week zonder betaling naar huis moest. Britt McHenry is geboren met Zon oppositie Saturnus en transit Saturnus staat inconjunct haar progressieve Zon. Van je voetstuk vallen, met dubbel effect, heet dat. En nu komt het: ze heeft Venus en Mars en Mercurius Out of Bounds! Je wordt dus niet per se aardiger van een groot gevoel voor esthetische kanten van het leven:). Kennelijk kun je ook daarin doorslaan met Venus OOB en vergeten dat er ook zoiets bestaat als de Venus van Willendorf hierboven!

Het is binnenkort weer Venus OOB! Het begint morgen al, op 19 april 2015. Let eens op of je het merkt! Misschien bloeien de bloemetjes ietsje mooier!?

Fijne lenteweek!

LINKS

http://astromarkt.eu/out-of-bounds.html Out of Bounds, wat is het?

http://www.astroraven.com/astrology-news/item/25-bitten-by-the-out-of-bounds-bug Astro Raven over OOB

*) http://www.astronumerologywisdom.com/out-of-bounds-planets.html ).

http://www.moontracks.com/daily-declinations.html

(voor de dagelijkse Out of Bounds in 2015)

http://www.astromarkt.net/jupiter-neptunus-aspect-en-midpunt.html

Nieuws:

http://en.wikipedia.org/wiki/Britt_McHenry

http://nl.wikipedia.org/wiki/Jan_Cremer

http://www.nu.nl/achterklap/4028953/tatjana-simic-en-vriend-lex-van-hessen-verhuizen-monaco.html

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten