Astrologie berekenen en duiden

Advertenties
492px-Guercino_-_Personification_of_Astrology_-_circa_1650-1655

Astrologie leren en bestuderen…

VOOR DE CURSIST ASTROLOGIE

Welkom op de pagina Astrologie van Astromarkt. Astrologie is de studie van het verband tussen de horoscoop (een astrologisch beeld van de hemel) en gebeurtenissen of geboortes. Astrologie kun je leren en bestuderen van het berekenen van de horoscoop via de duiding (betekenis) van afzonderlijke sterrenbeelden, planeten, aspecten, huizen tot de complete horoscoop. Astromarkt helpt je daarbij.

Leer jezelf voor een beter begrip om horoscopen eerst handmatig en later met de computer te berekenen en leer horoscopen duiden door het hanteren van het stappenplan voor de duiding.

Voor het berekenen van een horoscoop kun je kiezen voor de gemakkelijke weg: de computer. Je kunt een programma kopen of je kunt gebruik maken van de mogelijkheden om gratis je horoscoop te berekenen op het internet. Maar om astrologie en horoscopen te begrijpen is het nodig te weten hoe de horoscoop tot stand komt en wat een horoscoop IS. Neem eens een kijkje in een sterrentabel en verdiep je eens in het berekenen van de positie van de Maan of de Ascendant. Dan krijg je een idee van wat astrologen in de oudheid (en tot voor het computertijdperk!) moesten doen om een ‘beeld van de hemel’ te krijgen. Nog verder terug in de tijd moesten astrologen astronomen zijn om een horoscoop te kunnen maken.

Er zijn verschillende manieren om horoscopen te berekenen en te bekijken. Zo zijn er verschillende huizensystemen, gebruiken astrologen niet dezelfde aspecten (hoeken tussen planeten) en hechten klassieke astrologie waarde aan andere methoden om een horoscoop te duiden dan hun eigentijdse of Indiaanse collega’s. Omdat vrijwel alle astrologen het eens zijn over de belangrijkste zaken, zoals de betekenis van de planeten en het belang van bepaalde posities in de horoscoop, is er niettemin een gemeenschappelijke basis die astrologen over de hele wereld verbindt, ongeacht hun afkomst, religie of cultuur.

Het stappenplan voor de duiding van Astromarkt leert je op een moderne en snelle manier te kijken naar de belangrijkste aanwijzingen in een horoscoop als het gaat om de meer concrete zaken in het leven (waar ga je voor, wat motiveert je, wat kom je tegen?). Maar ook dan geldt, dat elke horoscoop moet worden bezien in het licht van de omstandigheden, genen, cultuur, het tijdvak en de sociale positie. Een horoscoop is het beeld van de hemel op enig moment en op een zekere plek. Een horoscoop is neutraal en kan getrokken worden voor de geboorte van een mens, een dier, een bedrijf of het moment van een overlijden, huwelijk, ongeval of het begin van een oorlog.

De meeste horoscopen worden getrokken voor mensen. Het belang van de ‘setting’ maakt duidelijk hoe belangrijk is het om te leven in een vrije maatschappij waarin wordt gestreefd naar veiligheid en zoveel mogelijk gelijke kansen. Alleen dan, en als je niet wordt belemmerd door genetische of sociale factoren, kun je het potentieel van je horoscoop volledig inzetten, ten goede of ten kwade. Horoscopen zijn neutraal en oordelen niet. Astrologen meestal wel:).

Reacties gesloten