Over Astromarkt

Advertenties

Astromarkt is een website voor studenten astrologie en anderen die belang stellen in astrologie. Hier vind je meer over de achtergrond van Astromarkt.

In de astrologie kun je ervoor kiezen te werken met een select pakket aan middelen en referentiebronnen. Eclectische astrologie, heet dat. Als je kiest sluit je ook zaken uit. Wil je weten wat je NIET zult vinden op Astromarkt? Klassieke astrologie, esotherische astrologie, artikelen over kharma, Chinese astrologie, Indiase astrologie, helderzienden of paragnosten..
Astromarkt gaat puur over de studie van astrologie.

Maar wat heeft de auteur van Astromarkt zelf gedaan om kennis te verwerven over astrologie? Lees verder…

Van ‘Uw sterrenbeeld is…’ tot Astromarkt

De weg naar Astromarkt ging via de boekjes van Jack Chandu, het berekenen van de ascendant met behulp van een giga efemeride (sterrentabel) en het lezen van veel boeken over astrologie, planeten, aspecten en horoscopen. In 1975 volgde een cursus (via Praehep en Werkgemeenschap van Astrologen – die volgens mij dezelfde cursus nog steeds geeft). Daarna waren er jaren van zelfstudie en het testen van methodes en beweringen, op kleine schaal. Het artikel over Levensduur en horoscoop komt daaruit voort. Het waren studies naar de verbanden tussen levensduur, beroep, huwelijk/scheiding en horoscoop en de waarde van astrologische leerstellingen. M.a.w. ‘wat klopt en wat niet’, uitgetest op concrete gegevens en horoscopen van soms extreme figuren. Natuurlijk zijn daarbij ook progressies en transits en solaren bestudeerd.

De volgende jaren is er geoefend met de ‘recepten’ in het boek ‘Kombinatie van Planeetinvloeden’ van Reinhold Ebertin (midpunten, aspectcombinaties), gewerkt als beheerder van The Astrologer’s Forum (USA, nu niet meer actief) en gestudeerd op de methodes in Vocations van Noel Tyl (prominente plaatsen in de horoscoop en het beroep). Van de laatste is een paar jaar geleden een workshop in Lissabon bijgewoond. Wat van waarde bleek is samengevoegd tot een methode (Astro ID, pijlers van de duiding) om horoscopen te lezen. Een tijdlang was er (eerst publiek, later besloten) een AstroMagazine. En er verschenen twee boekjes (AstroTrio en Astro ID, het astrologisch signalement). Deze zijn nu uitverkocht. Onderdelen van deze boekjes zullen in de nabije toekomst op Astromarkt worden geplaatst.

De belangstelling voor astrologie begon in de jaren zestig. Astromarkt startte in 2003. Astropost.blogspot.com (nieuwsmagazine) volgde in 2008. Site en blogs zijn gevuld met voorbeelden. In de loop van 2013/2014 zullen geschikte items verhuizen van de blogs Astrodomein en Art&Astrologie naar Astromarkt. Zo wordt Astromarkt nog groter! Via Twitter en andere kanalen is er contact met anderen die astrologie studeren of met beroepsastrologen. Op Twitter en Facebook kunnen lezers reageren of informatie vragen, zonodig. In de tijd tussen 2003 en nu zijn de ‘planeet rijzend voor de zon’. de ‘roepende’ planeet, het inconjunct, het quindecile, Pholus, Eris, Pallas en Ceres en heel veel voorbeeldhoroscopen toegevoegd aan het te bestuderen materiaal. En de wereld draait door…Er blijft – in ieder geval voorlopig – bijkomen.

Zo populair als astrologie (althans: sterrenbeelden-astrologie) was in de jaren zestig, zo uit de gratie is astrologie nu. Alleen wie echt belang stelt in het antwoord op de vraag of er inderdaad een verband is tussen horoscoop en situatie of karaktereigenschappen, gaat nog door. Astromarkt ook!

Astromarkt volgt geen bepaalde richting, school of idool. Astromarkt is zelfstandig, autonoom en autodidact. De auteur heeft de ‘krenten uit de pap’ gepikt door zich te concentreren op aspecten, midpunten en prominente plaatsen van astrologische symbolen.. Dat wat het meest van waarde bleken in de bijna 47 jaar die zijn verstreken sinds het eerste gelezen boekje over astrologie wordt met jou gedeeld, hier op Astromarkt.

Dank voor je belangstelling in de achtergrond van Astromarkt! Mocht je willen reageren, mail dan via astromarkt@gmail.com. Tip: bezoek ook Facebook of volg Astromarkt op Twitter. Zie de links rechts.

Veel plezier en succes met je studie!

Wil je persoonlijk contact, dan kun je Astromarkt mailen: 

astromarkt@gmail.com

marga-in-memoriam

Reacties gesloten