Zon/Maantekens

Advertenties

In  welk teken/sterrenbeeld staat het punt tussen Zon en Maan in jouw horoscoop? Daar vind je je motivatie.

STERRENBEELD MIDPUNT ZON/MAAN

Dit artikel gaat over de betekenis van de tekens op het midpunt van Zon en Maan, het kruispunt van de posities van de lichten in de horoscoop. De astrologische sterrenbeelden horen bij Zon, Maan en planeten. Maar ook het punt tussen zon en maan in bevindt zich ergens op de dierenriem. We noemen dat punt: midpunt Zon/Maan of halfsom Zon/Maan. Je vindt dat teken eenvoudig door te kijken in welk teken het punt tussen Maan en Zon in staat.

Midpunten zijn punten tussen twee objecten of hoeken in de horoscoop. Het midpunt Zon/Maan belicht het teken dat het meest zichtbaar wordt in je levenswandel op de weg die je gekozen hebt als compromis tussen wat je eigenlijk bent of zou willen en wat ‘erin zit’ voor jou. Voor meer over het berekenen van midpunten kun je kiezen voor deze link. Het duiden van midpunten wordt verduidelijkt op deze pagina.

Aspecten met het midpunt Zon/Maan geven richting aan je motivatie. Zo zal iemand met Mercurius conjunct Zon/Maan erg graag willen schrijven of praten en soms ook is het beroep van zo iemand duidelijk in de richting van communiceren, zoals bij schrijvers als J.K. Rowling. Kies het artikel over de aspecten met Zon/Maan als je daarover meer wilt weten. Anders bereken je je midpunt Zon/Maan en kies je nu het teken waarin je dat midpunt vindt in de horoscoop die je bestudeert:

Aries (Ram), Taurus (Stier), Gemini (Tweelingen), Cancer (Kreeft), Leo (Leeuw) , Virgo (Maagd),Libra (Weegschaal), Scorpio (Schorpioen), Sagittarius (Boogschutter), Capricorn (Steenbok), Aquarius (Waterman), Pisces (Vissen).

Voor je begint een tip:

– Als je in de geboortehoroscoop Zon conjunct Maan hebt (dus Zon en Maan in hetzelfde teken), dan staat het midpunt Zon/Maan in het teken van Zon en Maan en hoef je niet te rekenen.

-Heb je Zon oppositie Maan (als je bij volle maan bent geboren), dan zijn er zeer waarschijnlijk twee tekens waar je naar moet kijken. De duiding van die twee tekens moet je met elkaar in verband zien, als de as Ram-Weegschaal (voor relaties die erg belangrijk zullen zijn), de as Stier-Schorpioen (voor geld verdienen), de as Tweelingen-Boogschutter voor reizen, bewegen en alle vormen van communicatie (dus ook zingen), de as Kreeft-Steenbok voor de familiezaken en ouderschap, Leeuw/Waterman voor het belang van het prettige leven buiten de deur en Maagd/Vissen voor de dienstverlening.

Voorbeelden hiervan zijn:

– Michael Jackson (Zon/Maan in Tweelingen/Boogschutter: communicatie, stemgebruik en beweging!)

– Susan Boyle (Zon Ram, Maan in Weegschaal, Zon/Maan in Kreeft/Steenbok: dat illustreert het belang van familiezaken. Ze had jarenlang de zorg voor haar moeder.)

ZON/MAAN TEKENS

Mogelijke interpretaties voor het midpunt van Zon/Maan in de twaalf tekens zijn:

Aries (Ram)op het midpunt Zon/Maan

Zelfmotivatie. Erg gedreven en ‘in’ voor wedijveren. Op zijn slechts: zichzelf en de eigen behoeften op de eerste plaats zetten. Nummertje 1 in de familie en in het huwelijk. Altijd bezig.

De sterk belichte Ram betekent dat je iets te doen moet hebben en het initiatief wilt nemen. Als Ram niet het teken van de Zon EN Maan is, dan heb je een compromis gevonden in het leven op de Ram-manier (werkend, actief bezig zijnd, actie voerend, in de sport of…ego trippend).

Voorbeelden:

– Domique Strauss Kahn heeft Zon/Maan in Ram en we weten nu allemaal wel hoeveel mans hij is, behalve dat hij ook een leidinggevend figuur in de Franse politiek is.

– De onlangs overleden Betty Ford heeft Zon/Maan in Ram vierkant Pluto in de geboortehoroscoop. In moeilijke tijden kwam zij sterk naar voren.

Taurus (Stier)op het midpunt Zon/Maan

Gemotiveerd worden door publieke aandacht en het werkwoord ‘hebben’. Sterk belicht materialisme. De solide en trouwe partner en dito familielid. Je houdt hen blij met kadootjes. Ze moeten hoe dan ook iets verdienen of zien te verkrijgen en zijn op hun best overal waar winst gemaakt moet worden (de banken, bijvoorbeeld, en dan niet die dingen om op te zitten). Als Stier niet het teken is van je Zon EN je Maan, dan is het Stierleven het compromis dat je gevonden hebt tussen dat wat je eigenlijk wil en dat wat tot de mogelijkheden behoorde.

Tot nog toe heb ik alleen Casey Anthony (Zon/Maan anderhalf vierkant Neptunus) als voorbeeld voor een Zon/Maan in Stier gevonden. Zij is de vandaag vrijgelaten moeder van een dood gevonden peuter en gaf haar kind pas na een maand op als vermist. Ik zoek nog verder naar prettiger voorbeelden…

Gemini(Tweelingen)op het midpunt Zon/Maan

Contacten en gesprekken motiveren de Zon/Maan in Tweelingen nog het meest. Met deze combinatie is men in hart en ziel een ‘boodschapper’. Dit is het familielid dat alle buren kent!

Als de spotlights op Tweelingen staan dan ben je vaak met twee dingen tegelijk bezig, heb je veel contacten en is praten of schrijven helemaal ‘jouw ding’. Je gebruikt je stem of je handen en voeten om je boodschap over te laten komen.

Voorbeelden:

– De vandaag gearresteerde directeur van de tabloid News of the World heet Rebekah Brooks.  Zij heeft Zon en Maan in het nieuwsgierige Tweelingen en wordt beschuldigd van afluisterpraktijken. Ze wilde het nieuws maar al te graag brengen!:)

– Schrijfster Barbara Cartland had niet alleen Zon/Maan half vierkant Mercurius maar ook nog Zon/Maan in Tweelingen. Dat zijn sterke aanwijzingen in de richting van schrijven.

– Andre Rieu heeft Zon/Maan in Tweelingen (Zon in Weegschaal, Maan in Waterman).

– De horoscoop van Nederland (30 Maart 1814, 11:30 Amsterdam) heeft Zon/Maan in Tweelingen. Nederland is een handels- en transportland…

– Geert Wilders heeft ook Zon/Maan in Tweelingen (en een ‘roepende’ = ongeaspecteerde Mercurius). Woorden, toespraken en meningen horen bij Tweelingen.

Cancer (Kreeft) op het midpunt Zon/Maan

Zon/Maan in Kreeft wordt gemotiveerd door de familie (in het bijzonder de vrouwelijke familieleden), het geheugen en de historie (herinneringen levend houden) en een diep gevoel ‘erbij te horen’. Tradities staan dan ook in de spotlights. Zo iemand is het toegewijde familielid en mannen met deze positie zijn nogal eens het type van de ‘family man’.

Voorbeelden:

– Barack Obama (Zon in Leeuw, Maan in Tweelingen, Zon/Maan ertussenin in Kreeft)

– Courtney Love (Zon en Maan in Kreeft, half vierkant de rebelse Uranus)

Leo (Leeuw)op het midpunt Zon/Maan

Zon/Maan in Leeuw wordt sterk gemotiveerd door aandacht en doet dan ook zijn best met optredens, shows en het laten zien dat hij een heer is en zij een dame. Zoekt een ster om te volgen…en is het soort familielid dat de kamer geheel kan vullen met zijn/haar aanwezigheid. Speels. Valt graag op en zoekt ook een partner die opvalt. Zon/Maan in Leeuw is loyaal en trots maar net als voor alle katten geldt voor hem/haar: zit ze niet op de huid.

Voorbeelden: Mark Zuckerberg (Facebook), Jim Kerr (lead zanger Simple Minds met Zon/Maan vierkant Neptunus), J.K. Rowling (Zon/Maan in Leeuw conjunct Mercurius) en de zeer opvallende en uitgesproken Roseanne Barr, die de Zon bovenaan in de horoscoop heeft en Zon/Maan in Leeuw conjunct Pluto.

Virgo (Maagd) op het midpunt Zon/Maan

‘ Om u te dienen’ is het motto van deze ijverige perfectionist die pas leeft als hij of zij nuttig is of zich nuttig maakt. Dit is het soort familielid dat je losse knoopjes komt aannaaien (figuurlijk gesproken) zodat je er net zo perfect uitziet als de Zon/Maan in Maagd.Altijd net, ‘cool’ soms, hygienisch en dienstbaar (zo lang als jij nuttig bent voor de Zon/Maan in Maagd, uiteraard). Toegewijd familielid en partner met een oog voor details.

Voorbeelden:

– David Cameron’s Zon/Maan staat in Maagd (misschien ziet hij zichzelf als dienaar van het publiek:)?

– David Beckham, wiens Zon/Maan vierkant Venus (planeet van de charme en de liefde) staat

– Anne Sinclair (vrouw van Dominique Strauss Kahn)

– George Clooney (Zon in Stier, Maan in Steenbok)

– Agatha Christie (Zon en Maan in Maagd en zeker oog voor de kleinste details)

BACK TO TOP

Libra (Weegschaal op het midpunt Zon/Maan

Partners en gezelschap motiveren de Zon/Maan in Weegschaal. Het licht schijnt hier op de stijl, de charme en de diplomatie die nodig is als je steeds in gezelschap de lieve vrede wilt bewaren. Dit is het beleefdste familielid en in de typische huwelijkspartner: uitgebalanceerd en bijna nooit uit het evenwicht te brengen. Altijd in balans, maar soms slaat de balans door…Met Zon/Maan in Weegschaal heb je een maatje nodig. En kost het soms moeite om keuzes te maken.

Voorbeelden:

– Kate Middleton (prinses Catherine nu). Haar partner is belangrijk.

– Arnold Schwarzenegger’s Zon/Maan in Weegschaal staat vierkant Ascendant en Mercurius. Hij bleek meer dan een partner tegelijk te hebben.

 Scorpio (Schorpioen) op het midpunt Zon/Maan

Uitdagingen, problemen en gevaren motiveren de Schorpioen Zon/Maan, dus zijn moed, durf en kracht sterk belicht. Vaak is dit het sterkste familielid. In een huwelijk de ‘alles of niets’ mentaliteit die voor de partner niet altijd gemakkelijk is. Aan de andere kant zal hij of zij met Zon/Maan in Schorpioen je altijd verdedigen al is het maar om te laten zien hoe diep het zit. Soms extreem, maar wel altijd met een ‘oogje in het zeil’ en vooral…een levensgenieter.

Voorbeeld:

– Cat Stevens : http://art-astrology.blogspot.com/2009/05/astrology-chart-of-cat-stevens-yousouf.html

– Charlene Wittstock, ooit zwemkampioen, nu prinses Charlene

– Onze prinses Margarita

– Mel Gibson

– O.J. Simpson

– Sem Schilt (wereldkampioen K1)

– USA Sagittarius rising chart. Deze horoscoop van de VS heeft de voorkeur van de meesten en Zon in Waterman, Maan in Kreeft met Zon/Maan in de Schorpioen (in hard aspect met Mars). Denk dan eens aan het symbool van de adelaar (dit dier hoort bij Schorpioen).

Sagittarius (Boogschutter op het midpunt Zon/Maan

Hoopvolle overtuiging en optimisme houden de Zon/Maan in Boogschutter gemotiveerd. Om te kunnen groeien hebben zij wel ruimte nodig, maar in ruil geven zij steun, advies en hulp (ook als je het niet nodig hebt). Zij zijn de vrolijke positivo’s van de familie en in het huwelijk erg loyaal (als je ze tenminste niet te intens laat flirten:). Het zijn Bourgondiers en internationals.

Voorbeelden:

– John Travolta: http://art-astrology.blogspot.com/2009/01/astrology-chart-john-travolta.html

Capricornus (Steenbok) op het midpunt Zon/Maan

Zon/Maan in Steenbok heeft orde en structuur nodig om te kunnen leven en wordt sterk gemotiveerd door ouders, ouderen, managers en anderen die in leeftijd of stand boven hen staan. Ze voelen zich zeker in een omgeving met een protocol en hierarchie. Om daarin te leven beschikken zij over voorzichtigheid, een sterk geweten en verantwoordelijkheidsgevoel. Zij zijn het meest voorzichtige en conservatieve familielid en altijd een beetje afstandelijk (zoals de vader die elke zondag het vlees komt snijden). In het huwelijk zijn zij serieus en solide. Zij zijn ervoor gemaakt om op te klimmen.

Voorbeelden:

– Oprah Winfrey (Waterman met Maan in Boogschutter) kwam niet lang geleden in contact met een halfzuster van wiens bestaan zij niet wist

– Luis Bunuel (Zon in Vissen, Maan Boogschutter) had conflicten met de familie om zijn politieke voorkeur

– Annie Lennox (Steenbok met Maan in Steenbok, Zon/Maan anderhalfvierkant Venus)

Aquarius (Waterman)op het midpunt Zon/Maan

Vrienden en groepen op het internet, het verenigingsleven ….alles buiten de deur motiveert het meest. Zon/Maan in Waterman houdt van afwisseling, nieuws, spanning en sensatie, maar vooral ook van mensen. Technologie is hun ding. Vriendelijk en kameraadschappelijk als partner (maar niet altijd voor eeuwig). Zon/Maan in Waterman wil uniek en onafhankelijk zijn.

Voorbeelden:

– Prins Albert van Monaco: Zon/Maan conjunct Chiron

– Rupert Murdoch (News of the World)

– Koning Beatrix en Sarah Palin hebben beiden Zon en Maan in Waterman. Beatrix’s Zon/Maan staat conjunct Venus en Jupiter (wat een prettige bijkomstigheid is)

http://astropost.blogspot.com/2010/03/aquarians-sarah-palin-and-queen-beatrix.html

Pisces (Vissen)op het midpunt Zon/Maan

Met Zon/Maan in Vissen word je gemotiveerd door medelijden, medegevoel, illusies (beelden, fantasie, dromen, romantiek of idealen) en door spiritualiteit. Kunst en geloof horen net zo bij Zon/Maan in Vissen als de bioscoop. Dit is het dagdromende familielid (altijd opgaand in de televisie of een boek), maar tegelijk ook het familielid dat zich uitslooft als hulp nodig is. Het is een romantische partner en daarom is er ook het risico van bedrog en teleurstelling.

Voorbeelden:

–      Thom Hoffman, acteur en fotograaf met Zon/Maan oppositie Jupiter. See: http://art-astrology.blogspot.com/2009/06/astrology-chart-thom-hoffman.html

–      Ronald Reagan (Zon/Maan op Nul Ram, in hard aspect met Jupiter). Voor hij president werd, was hij acteur.

{{Google add breed}}

Reacties gesloten