Huwelijk, scheiding en je horoscoop

Advertenties


ASTROLOGIE EN HET SLAGEN VAN JE RELATIES

De geboortehoroscoop bevat veel aanwijzingen over het huwelijk en de duur van je relaties in het algemeen. Hier vind je informatie over huwelijk, scheiding en de relaties in je horoscoop. Basiskennis van astrologie is voor het lezen van dit artikel noodzakelijk! Wil je die basiskennis over symbolen, tekens en aspecten verkrijgen? Kijk dan in het menu bij ‘Astrologie/Leren’.

Er zijn factoren in de horoscoop die aangeven of je wel of niet geschikt bent voor langdurige relaties. Ook kun je zien of je een grotere kans hebt op scheiding. Daarbij maakt het uiteraard verschil of je een man bent of een vrouw, waar je woont, wat je cultuur is en hoe je sociaal/economische positie. Toch kun je aan de voorbeelden op deze pagina zien dat je horoscoop duidelijk is over de grotere kans op wel of niet scheiden. Op Astrology-love-romance.blogspot.com vind je nog veel meer voorbeelden.

DUURZAME RELATIES EN JE HOROSCOOP

Wat zijn belangrijke aanwijzingen voor de ‘levensduur’ van je relaties? In het kort:

– veel aardetekens bezet in je horoscoop (dus planeten, Zon of Maan in Stier, Maagd of Steenbok) zorgen voor stabiliteit en langere relaties (hoe slecht ze ook zijn). Over aardetekens lees je meer bij Astrologie/leren/elementen

– vaste tekens (Stier, Leeuw, Schorpioen en Waterman) zijn behoudend en volhardend (hoe moeilijk het ook kan zijn)

MEER DAN EEN (1) DUURZAME RELATIE

– Zon, Maan, Venus of Mars of Ascendant in Tweelingen of Boogschutter geven een grotere kans op meer dan een relatie. Tweelingen en Boogschutter zijn zogenaamde ‘dubbeltekens’.

– Jupiter in het zevende huis vergroot de kans op relaties, dus ook op meer dan 1 ervan

– Venus in Ram en Mars in Weegschaal geven meer kans op onenigheid in relaties (en dus scheiding)

– Moeilijke (harde) aspecten tussen de huizen 1 en 7 maken het moeilijker getrouwd te blijven

– Vrouwen met 2 of meer harde aspecten tussen Zon en Mars, Zon en Uranus, Mars en Saturnus of Venus en Uranus kunnen te maken krijgen met scheiding.

– Mannen met 2 of meer harde aspecten tussen Maan en Saturnus, Maan en Neptunus, Venus en Neptunus of Mars en Uranus hebben een grotere kans op scheiding.

(NB Tegenwoordig kunnen ook de zachte aspecten wijzen op kiezen voor de vrijheid…)

Hoe meer van deze aanwijzingen, hoe moeilijker het wordt om je 25-jarig huwelijk te halen.

Kijk maar naar de voorbeelden hieronder van Robert Schuller, prins Bernhard, koningin Juliana, John Kerry, J.W. Jones, J.F. Kennedy, Camilla Parker Bowles en prins Charles. Wat uitgebreider wordt ingegaan op Eva Herman (vier keer getrouwd), Scott Peterson (man die zijn slechte huwelijk om de verzekering eindigde met moord) en Liz Taylor (vele huwelijken en scheidingen). Het hebben van veel van de bovenstaande aanwijzingen kan er ook toe leiden dat iemand helemaal niet trouwt.

VOORBEELDEN

 • De horoscoop van Patty Brard past geheel bij de factoren voor meer dan één relatie:

-
Venus vierkant Mars,

– Mars oppositie Saturnus,

– Venus vierkant Uranus.

Zij heeft dus twee van de vier aanwijzingen voor scheiding plus een aanwijzing voor passie (zodat ze steeds weer aan een relatie begint). Daarnaast is zij met Zon en Maan in Ram een zelfstandig type!
 NB Venus in Waterman vierkant Uranus is tegelijk een factor voor zangers.

 • Eva Herman is een Duits schrijfster en nieuwslezeres die al vier keer is gehuwd en binnen haar laatste huwelijk weer een relatie had met een miljardair. Ze heeft Zon en Venus exact vierkant Uranus (twee aanwijzingen voor scheiding). Ook heeft ze Venus en Mars in conflicterende tekens (passie, moeilijke man-vrouw relatie). Check het zelf: ze is geboren op 9 november 1958 in Emden, Duitsland en stond op 9 september 2006 in de Telegraaf…
 • De horoscoop van Liz Taylor, die zeven keer trouwde, laat meteen zien dat de romantiek, de film, de nep en de illusies (en misschien ook drank) hier boven alles gaat door de positie van Neptunus bovenin. Mars rijst voor haar Zon en staat ermee samen. Mars is het symbool van de man. Dat romantiek en mannen belangrijke onderwerpen in haar horoscoop zijn, staat daarmee vast. Hierboven zag je een lijst met aanwijzingen voor echtscheiding. Mars maakt een conflict met Saturnus. Venus staat samen met Uranus.  Zon conjunct Mars…en dat zijn al drie van de vier aspecten die wijzen op mogelijke scheiding.Er zijn ook meer subtiele aanwijzingen, zoals Maan in Schorpioen inconjunct Venus in Ram (je behoefte aan liefde niet op één lijn krijgen, maar ook een buitengewoon gevoel voor stijl) en Venus halfvierkant Mars in Vissen (hartstocht). Ook staat Venus niet echt gunstig in Ram.Verder is Venus in aspect met Pluto EN Uranus (wat op radicale veranderingen in liefde en sympathie wijst). De voor haar zeer belangrijke man is helaas niet altijd de man van haar dromen. Maar al die liefdescapriolen en huwelijksproblemen maken haar liefdeleven wel spannend…! En dat vindt iemand met Venus conjunct Uranus leuk.
 • Op 29 april 1964 trouwde prinses Irene in Rome en op die dag waren er eigenlijk weinig feestelijke kantjes aan de horoscoop. Haar familie was er niet bij en er was veel weerstand tegen de Rooms-katholieke Spaanse spraakmakende troonpretendent. Carlos Hugo claimde meer rechten op de troon te hebben dan Juan Carlos.  Transit Saturnus oppositie progressieve Venus op de trouwdag is op zich al een aanwijzing voor een dipje al zou je er een huwelijks(Venus)contract(Saturnus) in kunnen zien. Maar ook  transit Saturn conjunct progressieve Maan geeft aan dat er sprake was van een formaliteit, afstand en kilte. Geen echte feestdag, dus. Misschien was de moeilijke start al een teken aan de wand. Het was haar eerste en enige huwelijk. Ze scheidde later van hem en hertrouwde niet.  Haar horoscoop laat veel onafhankelijkheid zien (noviel aspecten en quintielen met Uranus, bijvoorbeeld).

  Zijn Saturnus inconjunct haar Zon is de belangrijkste aanwijzing voor het uit elkaar groeien en scheiden. De tekens van de Maan passen bij elkaar, maar hun Venussen maken een vierkant. Hoewel hun zontekens elkaar niet bijten, is er toch een conflict: een 112.5 graden (mineur) aspect tussen de Zonnen (een vierkant + een semi halfvierkant). Zijn Maan staat bij haar Zon en dat is een traditioneel voorkomend aspect in synastrie bij echtparen, al komt het vaker voor dat het gaat om zijn Zon en haar Maan. Uit het geheel zie je gespiegeld hoe ze bij elkaar en uit elkaar konden gaan. Ze hebben samen vier kinderen en als het om familiezaken gaat zijn de ex-echtgenoten beiden aanwezig. Misschien is dat te danken aan de harmonierende manen. De Maan is het symbool van ‘ bij elkaar horen’, ‘gezin’ en ‘familie’.  Mensen met matchende Manen zijn vaak vrienden en blijven dat ook na de scheiding nog.

 • Dr. Robert Schuller (de televisiepredikant) heeft Maan, Venus en Mars in alle drie de aardetekens. Dat geeft duurzaamheid aan relaties. Hij is niet gescheiden ondanks grote moeilijkheden en zware tijden.
 • Prins Bernhard had Venus en Mars in de hartstochtelijke vuurtekens. Hij was niet bepaald trouw.
 • Koningin Juliana had de Zon, Maan en Venus in de Stier (aardeteken) en Mars in Waterman (lucht). Alle vier (Zon, Maan, Venus en Mars) in vaste tekens. Dat geeft haar de wil om door te zetten en vast te houden aan een partner.
 • De Amerikaanse ex-presidentskandidaat John Kerry is gescheiden en hertrouwd met een rijkere dame. Hij heeft Zon in Boogschutter, Maan en Mars in Tweelingen. Boogschutter en Tweelingen zijn dubbeltekens. Zijn Venus staat in het teken Schorpioen (vierkant Pluto). Toevallig (…) is Venus-Pluto de geld-as.
 • Camilla Parker Bowles (6 april 2005 getrouwd met Prins Charles) heeft een leven lang gewacht op haar moment. Nog voor het huwelijk van Charles met Diana was ze getrouwd, maar zijn minnares en ze bleef zijn minnares nadat ook hij was getrouwd.Ze heeft 50% van de planeten in watertekens (Kreeft, voornamelijk). Watertekens zijn ‘meegaand’.
 • Prins Charles heeft een vuur/luchtcombinatie, een flexibele combinatie. Tja, je mag wel een beetje flexibel zijn in zijn geval. Venus conjunct Neptunus op het IC kun je zien als de geheime liefdesaffaire die publiek werd.  Venus-Neptunus is een aspect dat risico op scheiding geeft. Het wijst op een romantische natuur.
 • J.W. Jones, leider van de sekte die in de jungle gezamenlijk zelfmoord moest plegen, had Maan en Venus in Ram en Mars in Leeuw (alle felle vuurtekens). Dat verklaart in ieder geval zijn behoefte aan veel vrouwen…
 • John F. Kennedy had Zon en Venus in Tweelingen, Maan in Maagd (dus drie in beweeglijke tekens) en Mars in Stier. Het is bekend dat hij aan één vrouw niet genoeg had (Tweelingen) maar hij was conservatief genoeg om te trouwen (de aardetekens Maagd en Stier).
 • Een extreem voorbeeld is Scott Peterson (24 oktober in 1972 om 9u36 PDT in San Diego). Hij vermoordde zijn vrouw om de verzekeringsuitkering, na een slecht huwelijk. Zijn horoscoop heeft Venus in het tiende huis, het hoogst geplaatst, en zijn vrouw Laci (4 mei 1975 Modesto) had een roepende planeet Venus. Zo zie je, beiden hebben een prominente Venus, planeet van de liefde, en toch is dit huwelijk geëindigd in moord en doodslag. Hij had 3 van de bovengenoemde aanwijzingen voor scheiding:

– Maan oppositie Neptunus

– Maan in 1 oppositie Neptunus in 7

– Mars conjunct Uranus

En hij had ook Venus vierkant Saturnus. Vaak blijven mensen met dit aspect bij elkaar om materiele redenen. Toch hadden ze niets met elkaar. Ze matchten niet.

Hij had Maan in Tweelingen (!, dubbel teken) en zij had de Maan in Vissen. Dat botst zodra je in een en hetzelfde huis gaat wonen. Verder stonden hun zonnen en Venussen in ‘vijandige’ tekens. Haar Mars inconjunct zijn Mars wijst zelfs op buitensporige conflicten na eerst sterk tot elkaar te zijn aangetrokken. Zijn Mars vierkant haar Saturnus geeft aan dat zij een sta-in-de-weg is waar hij iets aan wil doen… Plus dan nog haar Uranus vierkant zijn Zon: dat wijst op mogelijke ‘vervreemding’ van elkaar. Het was een relatie die bijna gedoemd was tot mislukken.

NB

Voor het beoordelen van de kans op scheiding wegen veel factoren mee:

– Cultuur

– Historisch perspectief of tijdperk

– Sexe (man of vrouw)

– Sociale achtergrond

– Economische factoren

– Leeftijd en eerdere relaties…(bijv. hertrouwen met iemand zonder scheidingsfactoren).

De horoscoop reflecteert kansen, risico’s en mogelijkheden, maar wel binnen de omstandigheden.

Reacties gesloten