Babygirls en dooie mussen

Advertenties

De horoscoop van de tweede baby van William en Kate en meer…

Het is zondag 3 mei 2015. De dag is begonnen met iets vervelends. De pup wilde de tuin in. Daar zitten soms mussen. Een jong musje bleef zitten, midden op het pad en werd door de pup gegrepen. Die ging ermee op de loop maar liet los op commando. Wat doe je met een halfdode mus? Ik heb het donzige beestje in een schoenendoos gezet en belde de Vogelklas. Terwijl ik de column afmaak, ligt het musje te zieltogen en te wachten op de ambulance. Het was net zo’n leuk huppeltje…De hond vinden we even minder leuk, ook al eten wij ook weleens kip. Dit gebeurde met Mercurius en Saturnus in mooi aspect met mijn Maan (je zorgen maken over een vogeltje, dat past wel bij Maan-Saturnus en Mercurius…). De Maan staat vierkant de mijne en in mijn achtste huis van leven en dood, dus please, haal die mus snel op voor het te laat is:)!

Het wachten is ook op de lente, maar het wachten op  de baby van Kate is voorbij. Hier is de horoscoop van de Engelse prinses. Je ziet de Maan van haar moeder (Catherine of Kate) op de Ascendant van de kleine en Ceres van haar moeder oppositie haar geboortezon. Zowel de Maan als Ceres zijn moedersymbolen. Dat betekent dat de geboorte plaatsvond op een Zon-Ceres-dag (zeg maar ‘moederdag’) en op een ‘moeder-moment’. Toen broer George werd geboren had zijn moeder progressieve Zon vierkant Ceres. Dat geeft een periode aan waarin moederschap, genen, de ‘dynastie’ en erfelijkheid centraal staat.

De nieuwe prinses heeft een ongeaspecteerde Mars en Venus is out of bounds voor extra gevoel voor schoonheid (zie: http://astromarkt.net/venus-oob.html ). Dat wijst samen op passie en in combinatie met de Zon in Stier, Maan in Weegschaal en Kreeft ascendant op waardering voor het mooie en artistieke in het leven.

Intussen is onze VIP Yolanthe volgens de pers bang om dik te worden ‘tijdens de zwangerschap’. Nu is dik worden als je zwanger bent gebruikelijk, dus dat zal Yolanthe flink tegenvallen! Met progressieve Zon inconjunct Saturnus valt het leven haar misschien nu al een beetje zwaar en verklaart dat de term ‘bang’. Dat aspect is des te sterker omdat zij de Zon exact driehoek Saturnus in de geboortehoroscoop heeft staan. Zo’n aspect bevordert voorzichtigheid, zelfrespect, zakelijkheid, professionaliteit en ambitie. Als je model bent is slank zijn belangrijker dan als je blogt over astrologie, dus ik zeg er verder niets over. Het zou kunnen dat de krant niet ‘tijdens’ maar ‘na’ had moeten noteren.

Deze week is er Bevrijdingsdag. Op 5 mei 1945 stond Saturnus (einde) vierkant Eris (tweedracht) als mooi symbool, maar de wereld draait door, samen met de planeten. Zo krijg je van tijd tot tijd juist Mars in aspect met Eris voor het ontbranden van tweedracht. Op 5 mei 2015 staat de zon vierkant Jupiter en Venus oppositie het Galactisch Centrum (en mijn Venus). Het zal best een fijne dag worden, dinsdag, vooral voor mensen die geboren zijn op of rond 18 juni en mensen die altijd jarig zijn op 4 of 5 mei. Ook voor de jarige van 27 mei zit er iets leuks in de dag.

Op 7 mei zijn er verkiezingen in Engeland. Wie wordt de grootste? Ik heb er op Astropost over geschreven, o.a. over transit Uranus in goed aspect met de progressieve zon van de in 2010 winnende Cameron. Nu staat die Uranus in goed aspect met de progressieve zon van tegenstander Milliband. Wat wordt de verrassing? We gaan het zien, komende week.

Mijn musje ademt nog en klapt zo nu en dan zijn vleugeltjes tegen de bodem van de schoenendoos…

Fijne dagen, met hopelijk wat warmer droger weer!

LINKS

De horoscoop van broer Prins George: http://astromarkt.nl/horoscoop-prins-george.html

http://www.astromarkt.nl/william-en-kate-horoscoop.html

http://www.astromarkt.net/out-of-bounds.html

http://www.astromarkt.net/ceres-astrologie.html

https://www.vogelklas.nl De Vogelklas Karel Schot vangt vogels op.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten