Tweelingen swingt

Advertenties

 

Michael_jackson_(el_rey_o_dios)

Donderdag 21 mei 2015 gaat de zon het astrologisch teken Tweelingen in. Nu ik dit schrijf staat de Maan in Tweelingen. Dat legt het accent op communicatie, reisjes, instructie, leren en transporteren, maar ook op alles tegelijk doen. Tweelingen is het handige, vlugge teken en excelleert in alles wat je met handen en voeten tegelijk moet doen (dansen, tennissen).

Dat betekent niet dat iedereen die als Tweelingen is geboren kan gaan deelnemen aan Wimbledon of ‘So you think you can dance’. Het is ook niet zo dat wie dat wel doet, Tweelingen als sterrenbeeld heeft of enige planeet in Tweelingen. Serena Williams heeft geen enkele planeet in Tweelingen staan en is een top tennisser. Tweelingen staat op de cusp van haar 2de huis van geld verdienen. Mercurius – de planeet die bij Tweelingen hoort – staat tegenover haar Stier (!) Ascendant te wijzen op het belang van communiceren en transport. Ook Agassi is een tennisser die het zonder ondersteuning van het teken Tweelingen moet stellen. Gelukkig heeft Federer dan weer wel een MC in het teken Tweelingen, net als cricketer Sourav Ganguly, die bovendien Mercurius in Tweelingen als eind dispositor van het MC heeft. Pff…je zou bijna denken dat Serena Williams de verkeerde baan (de tennisbaanJ) heeft gekozen! Grapje, maar het geeft maar weer eens aan hoe moeilijk het is om horoscopen te verbinden aan concrete zaken als de loopbaan. Dat geldt zeker als je de achtergronden niet weet. Serena Williams heeft Zon/Maan in verband met Ceres (symbool van de dynastie, erfelijkheid, genen) en de vader van Serena heeft alle vijf zijn kinderen gepusht om tennisser te worden. Het lukte eerst bij oudere zus Venus. Die is geboren met de Zon in Tweelingen. Het teken KAN bijdragen aan goed handen-en voetenwerk…Zo heb ik toch nog aardig wat Tweelingen gevonden in de horoscopen van mensen die met handen en voeten werken! Zie de links voor meer over Tweelingen.

Bob Hewitt, een in Australië geboren tennisser, werd deze week veroordeeld voor verkrachting van zes van zijn pupillen. Hij werd geboren op 12 januari 1940 en op die datum is er geen spatje Tweelingen bij, al zou het in het helaas onbekende geboorteuur verhuld kunnen zitten, natuurlijk. Ook de verkrachter springt er niet direct uit. Met Mars in Ram driehoek Pluto kun je alles op alles zetten om te winnen, maar sommigen gebruiken de energie misschien om alles op alles te zetten om te veroveren en onderdrukken. Dat hij nu de gevangenis in moet, wordt perfect gespiegeld echter door een resonantie. Ik bedoel dat een geboorte-aspectcombinatie wordt herhaald. Hij heeft in de radix Saturnus inconjunct Neptunus en oppositie Node. Dit Saturnus-Neptunus-Node noemde ik in mijn boekje AstroTrio destijds

“ Met zieke lotgenoten of familieleden verbonden zijn. Gemeenschappelijk wantrouwen. “

Saturnus-Neptunus is de combinatie van de onvrijwillige afzondering (bijvoorbeeld door ziekte, maar evt ook in de gevangenis). De Node geeft groepen aan (een gemeenschap). Samen: een gemeenschap van onvrijwillig afgezonderden.

Transit Neptunus staat nu hij 75 is half vierkant Saturnus. De transit Node stond quindeciel Saturnus op de dag van de veroordeling.Deze aspecten worden beschouwd als generatie-aspecten (meer mensen hebben ze gelijktijdig). Alleen als eer meer aanwijzingen zijn in dezelfde richten en als in de horoscoop Saturnus, Neptunus of de Node een bijzondere plaats innemen, dan is het generatie-aspect van belang. Maar het is (toevallig?)wel  1 van de aanwijzingen in een niet door hem gewenste richting.

Net als Hewitt heb ik zelf ook niets in het teken Tweelingen, behalve natuurlijk een huiscusp, het vierde huis. Ik heb een blauwe maandag getennist en vond het maar een vermoeiende toestand zonder ballenjongens! Tweelingen op cusp 4 hoort bij iemand die graag op twee plekken woont, liefst daar waar wordt gewinkeld, in een stad, vlak bij de weg. Dat is mij wel eens gebeurd. Zo woonde ik twee keer boven een winkelcentrum. Nu mis ik dat, inderdaad, maar om toch een beetje tegemoet te komen aan die Tweelingen-behoefte beschouw ik mijn caravan graag als mijn tweede huisje van waaruit ik dan wandel (ook Tweelingen) of fiets (ook Tweelingen) en stadjes bezoek. In de progressieve horoscoop heb ik Tweelingen op de Ascendant staan. Als Tweelingen op je geboorte Ascendant staat, zie je er langer jong uit. Of het met de progressieve Ascendant ook lukt, dat weet ik niet zo, maar onlangs heeft Astromarkt wel een verjongingskuur ondergaanJ! Tweelingen op cusp 4 zou je oude dag ‘verjongen’ in die zin dat je dan mentaal actief blijft of gaat schrijven. Gelukkig maar! (Mag het internet ook?)

Tweelingen is het tegenovergestelde teken van mijn eigen teken (Boogschutter). Ik had desondanks ooit (dat zegt het al) een Tweelingen vriendin, die heel contactueel was en inderdaad dol was op dansen. Ze haalde me over om mee te gaan cruisen, maar kwam toen wat haar betreft helemaal verkeerd op een cruise naar Noorwegen terecht. Het was een schip vol grijze jazz- en klassieke muziekvrienden, zodat de disco leeg, blikkerig en koud en zij zielig was. Het werd geen succes voor haar en ze bezwoer nooit meer naar het noorden te zullen varen. Waarom deze Boogschutter WEL genoot van de soms koude fjorden, de heerlijke diners, de Noorse steden en de cocktail lounge met levende muziek? Deze Schutter hoeft niet per se te dansen! Veel te schutterig…en geen Tweelingen in de horoscoop!

Het is een mirakel dat ik mijn man heb ontmoet in een dansgelegenheid. Toen we later ooit eens dansles namen moesten we bij het oefenen thuis op de vloer kranten leggen op de plekken waar onze voetjes moesten landen. Het is nooit meer goed gekomen, maar gelukkig komen we nergens waar het MOET. Soms echter wilde ik dat ik wat meer in Tweelingen had, vooral als ik naar dansers kijk. Ja, Tweelingen is een swingend teken en een lenteteken. Vandaar ook dat Tweelingen wordt gekoppeld aan jeugd en jeugdigheid.

Fijne week!

 

Marga,

Astromarkt

PS

Michael Jackson, de uitvinder van de Moonwalk, had Zon in Maagd en Maan in Vissen en het midpunt Zon/Maan in Tweelingen.

LINKS

http://astrology-numerology.com/astrology_houses.html Astrology-numerology geeft duidingen voor het teken op alle 12 huiscusps

http://www.bbc.com/news/world-africa-32782677 Nieuws over Bob Hewitt

http://www.astro.com/astro-databank/Williams,_Serena

http://astropost.blogspot.nl/2009/09/chart-of-serena-williams-explaining.html

http://www.astromarkt.net/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-tweelingen-html/

http://astromarkt.nl/horoscooplezingen-html/monroe-kennedy-html/ (Marilyn Monroe en John F. Kennedy waren beiden Tweelingen)

http://astromarkt.nl/saturnus-neptunus.html/

http://www.astromarkt.net/sterrenbeelden-html/midpunt-zonmaan-tekens-html/

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten