Einde zomertijd

Advertenties

2ColdScorpioMarch2013

Vannacht, zondag 25 oktober is het einde van de zomertijd en het begin van de duisternis voor hen die niet direct met zonsopgang naast het bed staan. Deze week loop ik het laatste rondje bij de zee in het herfstbos met de paddenstoelen, althans de exemplaren die niet geheel zijn ondergedoken. Paddenstoelen passen bij het sterrenbeeld Schorpioen, het teken waar we nu (astrologisch bekeken) in zijn. Het is het teken van de worsteling, de verdediging en de moed.

Hierboven zie je een mooi plaatje van een worstelaar met de naam 2ColdScorpio. Hij heeft Zon EN Maan in Schorpioen, dus ook het midpunt Zon/Maan staat in Scorpio. Vooral mensen met de Maan in Schorpioen tonen zich vaak moedig. Ik heb op Astropost het voorbeeld genoemd van de postuum met de Gold Medal of Military Valor geëerde Italiaanse geheim agent Nicola Calipari, die met zijn lichaam de kogels van een Amerikaanse soldaat opving om Giuliana Sgrenali te beschermen (op 4 maart 2005). Hij werd geboren op 23 juni 1953 met een Schorpioen maan.

In China houden ze niet van het teken Schorpioen en kun je als baby maar beter niet geboren worden in die periode. Je krijgt amper een baan! Ik ben dan ook benieuwd hoe ze gaan reageren als Hillary Clinton president van de VS wordt. Maar misschien vinden ze een Schorpioen als baas beter te pruimen dan als ondergeschikte.Ook een Franse coach, Raymond Domenech (Waterman), beweerde het beter te kunnen zonder Leeuwen en Schorpioenen, maar die had dan ook geen keeper als Edwin van der Sar. Hij verloor dus en dat was weer een punt tegen astrologie, uiteraard:).

Nu ik toch bij voetbal ben beland: ik heb het artikel over de horoscoop van Johan Cruijff ge-update naar aanleiding van de berichten over zijn ziekte. Saturnus oppositie zijn Zon/Maan in Tweelingen (het teken van de longen, toevallig) is zwaar en progressieve Zon vierkant Mars kan erin hakken, maar omdat Mars bij het negende huis hoort mag je hopen dat hij een beetje geluk bij een ongeluk heeft, ook al heeft hij Zon vierkant Saturnus heer 6 en oppositie Chiron in de geboortehoroscoop. Het feit dat hij zoveel jaar na het stoppen met roken longkanker blijkt te hebben is best verontrustend. Het lijkt erop dat er al snel onherstelbare cel-beschadiging optreedt. Iedereen kent wel iemand die te maken heeft of heeft gehad met kanker en iedereen weet wie Cruijff is. Daarom leeft iedereen mee.

Over roken gesproken…Ik heb eens een artikel geschreven over roken en astrologie met de horoscopen van Barack Obama (niet lang geleden gestopt, zeggen ze) en Audrey Hepburn (die aan de gevolgen van roken is overleden). Daarbij kwam het aspect Mars-Neptunus bij beiden naar voren. Johan Cruijff heeft in de geboortehoroscoop Mars oppositie Neptunus EN contraparallel. Mars-Neptunus is het soort van aspect dat je niet moet hebben als je verslavende middelen neemt (of andersom). Kijk bij de links hieronder…

Nu is het net als met statistieken: je kunt je er niet aan vasthouden. Je kunt gaan roken zonder Mars-Neptunus aspecten. En je kunt iets heel anders gaan eten-drinken-innemen dan nicotine of doen, MET die aspecten. Er zijn verschillen en variabelen. Het aspect geeft alleen aan dat je moet oppassen voor de negatieve kant van wat je doet zonder feitelijk te blijven (en naar de realiteit te kijken).

Je kunt blijven roken omdat je verslaafd bent aan de nicotine en je kunt roken als gewoonte of als vervanging voor voedsel (geen tijd, even een sigaretje dan maar). Gewoontes horen bij de Maan. Als je de Maan in slecht aspect met Neptunus hebt, dan kunnen gewoontes verslavend of ziekmakend zijn vanuit een soort vluchtgedrag.

paddenstoelen

Even terug naar de paddestoelen…want die ga ik weer zien, van de week. Gelukkig heeft oktober nog een paar goede dagen in de aanbieding voor gezonde dingen als een heerlijke wandeling aan zee of in de bossen, of wat fietsen. Als buitenlucht tenminste gezond is…Want de paddenstoelen schijnen te vinden van niet.

Fijne week toch maar! Vergeet niet je klok exact om 2 uur ’s nachts een uurtje terug te zetten! En voor de baby die exact om 2 uur ’s nachts wordt geboren heb ik een misschien verwarrende tip: de Greenwich tijd (tegenwoordig UTC) blijft dan gewoon middernacht.

LINKS

http://astropost.blogspot.nl/2008/06/raymond-domenech-and-astrology.html

http://www.astromarkt.nl/horoscooplezingen-html/horoscoop-johan-cruijff-html/

http://www.astromarkt.nl/roken-astrologie-html/

http://www.astromarkt.nl/zon-chiron-html/

http://www.astromarkt.nl/sterrenbeelden-html/sterrenbeeld-schorpioen-html/

http://www.astromarkt.net/mars-neptunus-html/

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten