Dilemma voor astroloog:)

Advertenties

Astrologie bestuderen is een leuke hobby. Er zitten echter vervelende kanten aan de kennis van astrologie, vooral als je keuzes moet maken of als je nare transits ziet aankomen.

Zo zou ik best in de zomer van 2016 op vakantie kunnen gaan, een maand of zo, maar …ik heb een hondje dat dan in pension zou moeten omdat het te heet is waar ik heenga en onhandig vanwege de excursies. Ik heb een adres van een heel leuk pension voor Franse bulletjes met de aanbeveling van een klant -met liefst twee bulletjes – die ik toevallig in de duinen tegenkwam. Maar nu heeft Izzy (mijn hond) toevallig precies in het begin van juli transit Saturnus vierkant Zon en progressieve Zon, een aanwijzing voor depressie of ongeluk (of iets breken zoals Gordon, die tijdens zijn vakantie door een auto werd geschept). Kijk maar:

image

En dat, terwijl Neptunus doorlopend vanaf de geboorte al oppositie haar Zon staat. Als ik NIET ga, heeft ze datzelfde transit, maar dan ben ik erbij als ze bijvoorbeeld ziek word. Saturnus samen met Neptunus: het recept voor onvrijwillige onthechting, zoals wanneer je in een pension wordt gedropt omdat de baas op vakantie gaat.

Het plannen met astrologie heeft zo zijn ‘bijwerkingen’. Als het om zaken als Venus en Jupiter in verband met feestjes en vieringen gaat, dan is de keuze gemakkelijk. Maar als wat voor de een leuk is, voor de ander niet zo leuk is, dan wordt het minder. Ik heb op Astropost een artikel geschreven ‘When one chart is up and the other one is down’ (link: http://astropost.blogspot.nl/2011/05/when-one-chart-is-up-and-other-one-is.html ) over dit onderwerp. Het kan niet zo zijn dat ik plezier heb als ik zou vermoeden dat mijn op 2 september 1 jaar geworden hondje lijdt.

Meestal is er een samenhang tussen de transits en progressies van partners en als dat niet zo is, dan is het op zijn minst een teken van langs elkaar heen leven (op een zeker moment). De kans dat ik mijn hondje vergeet is echter nihil. Toch staan er positieve Jupiter-Venus aspecten in mijn horoscoop in de zomer van 2016, zowel tijdens als aan het eind (!:) van de vakantie. Het kan dus leuk zijn, terwijl het minder is voor de hond, of het is gewoon best leuk voor de hond. Dat zij al in december 2015 Saturnus op haar Zon heeft staan, geeft wellicht aan dat het transit in juli minder met haar verblijf in het pension dan met haar gezondheid in het algemeen te maken heeft. Al kan het ook zijn, dat men mij niks vertelt maar dat ze blaft tegen de maan en stil in een hoekje treurt. Echter, ik WEET het (want ik ken het transit).

Begrijp je het dilemma? Nu ik het op heb geschreven, begrijp ik het ook. Teveel zorgen voor de dag van morgen en dat voor zo’n relatief klein probleem in een wereld van oorlog en geweld… En het is alleen maar dat ene transit. Hoewel, Diederik Samsom zat het ook niet mee, van de week, met de kritiek die hij kreeg bij exact transit Saturnus – Progressieve Zon.

Ik stop ermee. De zon schijnt! Tot volgende keer!

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten