De Zwarte Piet en Neptunus

Advertenties

220px-Zwartepiet Het nieuws in Nederland blijft bepaald worden door Zwarte Piet himself. Dat zegt wel wat over Nederland: dat het zwaarste probleem de knecht (of moet ik medewerker zeggen) van Sinterklaas is en dat de omroepen daar dagelijks over berichten in de lentemaand mei, waarbij tegenstanders van het feest mijn voorouders – arme boertjes die leden onder kindersterfte of arbeiders die te lange dagen maakten om van het leven te kunnen genieten) beschuldigen van verrijking door slavenhandel. Ze moesten voor de rechten van hun nageslacht staken, vechten en strijden, anders werkten wij nu nog 6 dagen van 10 uur per week. En dan zie je ook nog in het nieuws dat meer dan 17.000 mensen in Nederland slavenarbeid doen in de seksindustrie of in de landbouw of als gedwongen (kind-)bruidje. Dat bericht krijgt minder aandacht dan de boosheid van een fanatieke groep activisten omdat de media hen niet bereikt. Maar dat geldt voor meer zaken.

De horoscoop van DE Nederlandse Zwarte Piet is de horoscoop van Erik van Muiswinkel, geboren op dezelfde dag als de scheidende Amerikaanse president Barack Obama (4 augustus 1961) maar uiteraard op een andere tijd en plaats en in andere omstandigheden. Hier zie je zijn plaatje, met daaronder die van Obama met de huidige transits en progressies.

astro_245gw_2295_erik_van_muiswinkel_201661.44131.6743

astro_245gw_1816_barack_obama_adb_201661.44663.56301

De opvolger van Obama wordt verkozen ongeveer in dezelfde tijd als Van Muiswinkel ophoudt Zwarte Piet te spelen, november a.s. Typisch dat de huidkleur bij beiden zo’n rol van betekenis heeft, ook. Wie daar de astrologische symboliek van weet, die mag het zeggen.

Beiden hebben een ‘roepende’ Mercurius voor het belang van woord en geschrift. En transit Neptunus inconjunct de Zon (belangrijk omdat de Zon vierkant Neptunus in de geboortehoroscoop staat) brengt beiden nu in een min of meer lastig parket in de media. Van Muiswinkel ging schelden op Twitter en zei later of dat was om te laten zien hoe erg het is om met vreselijke ziektes als kanker te smijten en dat de rest door hackers werd gedaan.

Barack Obama’s naam wordt genoemd in dit artikel van American Thinker (ongetwijfeld niet op de hand van de Democraten in de USA) waarin de vraag wordt gesteld hoe hij buiten het schandaal in Chicago’s politiek in 2008 bleef met als antwoord: hij werd daarbij geholpen door een mol van de FBI. Interessant voor wie in Obama en zijn onverwachte succes belang stelt en ook interessant voor wie wil nadenken over het inconjunct tussen Zon en Neptunus. (Een variant van transit Neptunus-Zon is de progressieve Zon inconjunct Neptunus waarover je hier kunt lezen: http://www.astromarkt.nl/progressieve-zon-inconjunct-neptunus/ Het gaat over een complete rel rond een 13-jarig Nederlands meisje in Singapore. )

Daarbij heeft Van Muiswinkel transit Saturnus half vierkant het MC plus aspecten van Chiron en Uranus met de progressieve hoeken; Obama heeft transit Saturnus half vierkant progressieve Mars. Of het allemaal zo erg is voor Obama, dat valt te betwijfelen. Hij heeft een prachtige villa in Washington gekocht om zijn vroegtijdige pensioen in te gaan vieren.

Zo ben ik toch weer aan het eind van mijn verhaal gekomen. Conclusie: met Zon inconjunct Neptunus kun je de ‘zwarte piet’ krijgen, wat van je eer en aanzien verliezen in de media, of te maken krijgen met een mol of een hacker, dat is zo duidelijk als de mistige vage Neptunus kan zijn.

Tot volgende keer!

 

 

 

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten