Astrologische interactie in de actualiteit

Advertenties

dancemacabre

Het is nu bijna 80 dagen geleden dat ik een nieuwe column publiceerde. Al die tijd doe ik een soort dance macabre, waarbij ik heen en weer geslingerd word door een groep specialisten met elk hun eigen mening op een cadans van toe-en afnemende pijn. Meer ga ik er niet over zeggen. Ik heb besloten om ‘gewoon’ door te gaan zolang als mijn falende lijf het kan. Er is weinig nodig voor online columns schrijven: internet toegang, een computer en een draaiende site. En wapperende handjes. Gelukkig hoef ik mijn weigerende onderstel niet te gebruiken voor Astromarkt! Bovendien levert de buitenwereld voldoende stof voor astrologen op. De interactie tussen horoscopen van mensen in het nieuws zijn veelzeggend. Soms zijn politieke of zakelijke geschillen duidelijk persoonlijk getint. Als je iemand niet mag, dan wordt de toon van het debat al snel schel en hoog.

PECHTOLD-WILDERS

Zojuist lees ik dat Alexander Pechtold’s speech bij zijn kandidatuur voor leider D66 onder andere weer eens verwees naar zijn aartsvijand Geert Wilders. Grappig dat zijn Saturnus oppositie de Zon van Wilders staat. Je kunt met zo’n aspect in synastrie trouwen, schijnt het. Maar ik zie duidelijk de kritiek (Saturnus) van Pechtold en de angst (Saturnus). Ik had ooit een chef met wie ik niet klikte. Helaas kwamen we elkaar in een volgende baan opnieuw tegen. Zo gaat het vaak met Saturnus: je komt er niet van los. Zijn Saturnus stond op mijn ascendant… Met Wilders en Pechtold is het geen ‘liefde”. De manen botsen, hun zonnen ook. Mars vierkant Mars garandeert doorlopend ‘aangebrand’ zijn en steeds weer strijd. We zullen de heren nog lang zien bekvechten.

MERKEL-ERDOGAN

Mevrouw Merkel roept veel vragen op de laatste maanden. Eerst nodigde ze migranten uit naar Duitsland te komen. Nu heeft zij Erdogan gesteund in zijn aanklacht tegen een Duitse komiek die grove grappen maakte over de man die zelfs kinderen aanklaagt als ze zwart op wit laten blijken geen fan van hem te zijn*). Zijn Jupiter staat op haar Descendant en dat is voor elke relatie een pluspunt. Zijn Neptunus maakt een vierkant met haar Zon en dat maakt elke relatie onduidelijk**). De pluspuntjes minus de minpuntjes maken het saldo 0. Transit Saturnus op haar Ascendant (en tegenover Erdogan’s Jupiter) geeft aan dat haar de nodige kritiek ten deel valt. Met Saturnus op de Ascendant valt steun weg. Frau Merkel ziet straks ook Uranus oppositie MC. Het maakt haar positie heikel. Die van Erdogan is ook al niet stabiel.

erdogan

Geboortehoroscoop, transits en progressies van Recep Tayip Erdogan

Transit Uranus op zijn progressieve Ascendant: dat belooft turbulente relaties. Progressieve zon inconjunct Mars: je verliest iets al strijdend. En dan is nog dat aspect van Saturnus met de progressieve Maan dat ik herken: het voelt niet goed. Eigenlijk is de komiek nog het best af: zijn progressieve zon maakt een aspect met Jupiter (steun krijgen!).

MAXIMA

Over Duitsland gesproken:

Onze Máxima kreeg afgelopen week kritiek op haar mantel, die versierd was met wat wel erg op hakenkruisen leek. Neptunus staat oppositie haar MC (negatieve pers) en de progressieve zon maakt een vierkant met Uranus. Ik verwacht dan ook nog meer ophef over haar.

Neptunus gaat over iets onduidelijks of onbedoelds. Saturnus is meer concreet iets wat je zwaar wordt aangerekend. Zo kreeg George Bush Saturnus op de Ascendant toen hij het dagen liet afweten tijdens de ramp in New Orleans (Katrina). Neptunus valt meer in de categorie ‘roddel en achterklap’. Het effect van een aspect met Neptunus kan gemeen heftig zijn.

Bij alles wat astrologie laat zien, blijft gelden dat dezelfde horoscoop bij ieder ander een andere duiding behoeft, afhankelijk van je positie, geslacht en genen, ingekleurd door je situatie en omstandigheden. Verander en verbeter je situatie, en je verandert en verbetert de duiding van je horoscoop? In het algemeen gaat dat op, maar sommige zaken vallen niet te veranderen. Sommige dingen kun je niet zien aankomen of ‘onderscheppen’. Ze horen bij het onverklaarbare ‘noodlot’ dat je helaas moet accepteren.

Tot volgende keer…

*) De Chiron van de komiek (23 februari 1981 Bremen) oppositie het MC van Erdogan: pijn aan zijn reputatie.

**) Ook de Neptunus van Jan Bohmermann botst met de Zon Uranus en Neptunus van Frau Merkel. Ze zal zowel Jan als Recep teleurstellen, lijkt het…

Uiteindelijk dans je met Neptunus een dans met het risico op misstappen…

LEES OOK

http://astropost.blogspot.nl/2015/11/europe-angela-merkel-and-uranus-neptune.html

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten