1 juli 1916: Somme en De Havilland

Advertenties

Olivia

Afgelopen week was het 100 jaar geleden dat de Slag aan de Somme, die ongeveer een miljoen levens kostte, werd begonnen. Dat was op 1 juli 1916 om 7.30. De strijd leverde geen van de partijen veel winst op. De Slag aan de Somme maakte deel uit van de Eerste Wereldoorlog (1914-1918). Aan deze oorlog nam Nederland niet deel. Kijk voor een bijzondere kijk op de gebeurtenissen in die oorlog eens naar deze film https://nl.wikipedia.org/wiki/Un_long_dimanche_de_fiançailles Hier is de horoscoop:

somme

De horoscoop heeft een Yod-figuur op de horizon Ascendant-Descendant die bestaan uit de samenstand van Maan en Saturnus sextiel de planeet Mars en deze drie inconjunct Uranus in 8 als apex. Dus Maan inconjunct Uranus, sextiel Mars en conjunct Saturnus. Saturnus inconjunct Uranus, sextiel Mars en conjunct Maan. Uranus inconjunct Mars, Saturnus en de Maan. Over Saturnus inconjunct Uranus heb ik al eens geschreven. President Obama is geboren met dit aspect. In zijn regeerperiode is hij meer dan eens volledig geblokkeerd door de meerderheid van Republikeinen in het parlement. Saturnus inconjunct Uranus duidt op een blokkade of gemis aan vrijheid die het nodige kost. Mars – Uranus is eveneens een moeilijk aspect. Je ziet dit aspect bij ongevallen ,verwondingen en operaties. Ook komt het voor in de horoscopen van vrijheidsstrijders en terroristen. Het inconjunct wijst altijd op verlies aan evenwicht. Mars en Saturnus beiden inconjunct Uranus wijst op de mogelijkheid van plotselinge, onverwachte dood en verwondingen. Zo’n aspectcombinatie past wel bij het grote verlies aan mensenlevens aan de Somme. Uranus staat bovendien in het achtste huis van leven en dood. Saturnus staat in het twaalfde huis van opofferingen en offers. De Ascendant is Kreeft en de heerser van de Ascendant is de sterke Maan in Kreeft, in het 12de huis van zelfopoffering.

astro_2gw_4205_olivia_de_havilland_adb.56257.46614

Op 1 juli 1916 werd Olivia de Havilland geboren en zij leeft nu nog steeds. Lees Wikipedia over haar leven https://nl.wikipedia.org/wiki/Olivia_de_Havilland en zie: er is niets dat zware verwondingen veroorzaakte (maar misschien had ze wel pijnlijk face liften☺). Dezelfde eigenschappen die de start van een aanval niet ten goede komen, hielpen haar in haar loopbaan: koppige ambitie, o.a. Ze trouwde 2 keer en scheidde 2 keer. De horoscoop heeft kenmerkende verschillen met de horoscoop van de Slag aan de Somme: Heer 1 Mercurius conjunct MC in 9, een vol 10de huis (alleen Mars staat in 12) en Zon/Maan midpunt conjunct Ceres. De Yod-figuur heeft de Apex nu in het 5de huis i.p.v. in het 8ste. De Maan is licht Out of Bounds (in die van de Slag aan de Somme niet). Heer 1 is Maan in 12.

Als je naar de horoscoop van de Slag aan de Somme kijkt, dan valt meteen het stellium in het waterteken Kreeft in 12 op, dat (als je ruim denkt) een slechte hoek maakt met Uranus in 8.
Als je naar de horoscoop van Olivia de Havilland kijkt, dan zie je meteen het stellium in het waterteken Kreeft in 10 met heer 1 Mercurius in 9, in een goed aspect met Uranus in V. Het stellium in Kreeft heeft de Apex van de Yod nu in 5.

In de astrologie is heer 8 het huis van crisis, leven en dood dat bij Pluto hoort. Het 12de huis is dat van de isolatie, het ‘achter de schermen staan’ en opoffering. Het hoort bij de (over-)gevoelige Neptunus.

Het 5de huis is een gelukkig huis (het huis van spel, vrijerij en kinderen). Het hoort bij de Zon. Het 9de huis is eveneens een gelukshuis. Het hoort bij de planeet Jupiter.

Olivia’s horoscoop ziet er direct al beter uit. En uiteraard ging het hier om de geboorte van een meisje en niet van een vreselijke slachtpartij.

Op 1 juli 1916 werden duizenden mensen geboren en er stierven er duizenden per uur. Hun horoscopen moet je verbinden aan hun situatie, afkomst en geslacht. De horoscoop van een gebeurtenis moet je zien in het licht van die gebeurtenis. Zware affecties zijn zwaarder in een veldslag. En…

Horoscopen doen ook mee aan de nieuwe trend: ze zijn en waren altijd al in principe genderneutraal!

Fijn weekend!

MEER LINKS
http://www.astromarkt.nl/out-of-bounds-html/ Alle posities boven 23gr26 declinatie zijn OOB

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten