Jupiter-Pluto, het succesaspect

Advertenties

JUPITER-PLUTO EN ASTROLOGIE

Bacchus en Rubens vind ik wel passen bij een verhaal over de astrologische vertaling van ‘erg veel’, ‘vet gaaf’ en ‘dik doen’: Jupiter-Pluto:). Jupiter en Pluto zijn het symbool van machtshonger, stelt Reinhold Ebertin in zijn boek ‘Kombinatie van planeetinvloeden’ (Engelse afkorting: COSI). De combinatie van Jupiter en Pluto verwijst volgens hem sociologisch naar o.a. economen en naar speculanten. Het is dan ook DE combinatie voor de plutocratie en dus… de beurs. Jupiter/Pluto midpunt en Jupiter-Pluto aspectcombinaties gaan over schatten, succes en veel geld. Pluto is het symbool van intensiviteit. In combinatie met Jupiter geeft Pluto sterk vertrouwen en veel durf aan.

COMBINATIES MET JUPITER-PLUTO

Hieronder vind je wat interpretaties voor combinaties met andere horoscooppunten. Als je bijvoorbeeld Jupiter vierkant Pluto en driehoek Mercurius heb, dan heb je een Mercurius-Jupiter-Pluto combinatie. Heb je het midpunt Jupiter/Pluto oppositie Venus, dan heb je een Venus-Jupiter-Pluto combinatie.

Met de Zon geeft de combinatie Jupiter-Pluto erg veel zelfvertrouwen aan.

Met de Maan kun je (al dan niet tijdelijk) erg populair worden.

Mercurius-Jupiter-Pluto geeft een enorme woordenschat aan en sterk zijn in het overbrengen van boodschappen. Succes is mogelijk, in de communicatie of als schrijver.

Venus met Jupiter en Pluto kan wijzen op groot geluk in de liefde of met geld. J.K. Rowling (Harry Potter) bezit meer dan een half miljard dollar. De combinatie is bevorderlijk voor creatief zijn.

Mars-Jupiter-Pluto wijst op sterke drijfveren en een enorme energie. Voor sportlui en ondernemers wijst het op topprestaties. Je kunt er erg productief mee zijn. Veel kinderen krijgen behoort ook tot de mogelijkheden.

De Ascendant met Jupiter en Pluto voorziet je van een ‘groeizame’ omgeving. Je weet jezelf te ‘verkopen’. Een voorbeeld is Abbe Pierre, die Pluto vierkant Jupiter/Ascendant had.

Jupiter, Pluto en het MC vormen een combinatie die nogal eens voorkomt bij mensen die slagen in de maatschappij of op een of andere manier bekend worden. Ted Bundy (Jupiter anderhalf vierkant Pluto/MC) is een voorbeeld van hoe het niet moet als je niet op een maatschappelijk gewenste manier slaagt en beroemd wordt… Brad Pitt heeft MC vierkant Jupiter/Pluto en de Franse president Sarkozy MC half vierkant Jupiter/Pluto.

TRANSITS en DRIEHOEKEN VAN PLUTO EN JUPITER

1. BETER MET JUPITER

Toen ik dit stukje schreef had ik zware mantelzorg weken achter de rug, een fikse verkoudheid/griep en transit Saturnus vierkant mijn Mars om te laten zien dat er een eind aan de energie zat.

Er volgde een positiever ontwikkeling. Die begon met een transit van het symbool van alles wat groeit, geneest en positief is: Jupiter. Jupiter maakte een driehoek met de progressieve Zon van degene voor wie ik ‘mantelzorg’. Die dag werd zij opnieuw geopereerd en dit keer (hopen wij) goed. Ze voelt zich in ieder geval stukken beter en heeft eindelijk geen erge pijn meer. Dat het revalideren langer gaat duren, dat is een bijkomstigheid (er was ook transit Jupiter inconjunct progressief MC en het inconjunct wijst op een ‘maar…’). Jupiter stond vierkant mijn progressieve Mars op die dag.
De driehoek met Jupiter geeft het moment aan van de operatie en het beter worden. En van hoop…

Transits van Jupiter geven niet per se het grote geluk aan. Als je ziek bent, kun je beter worden met Jupiter (maar ik heb sterfgevallen gezien met exacte transits van Jupiter, ook, misschien is dat soms ‘beter’. Jupiter kan ‘heengaan’ betekenen.). Jupiter is het symbool van de dokter en de medicijnman, de wijze raad en het consult.
Transits van Pluto kunnen wijzen op periodes van heftige stress en een intens bewustzijn van het leven. Je kunt met transit van Pluto worden achtervolg, uitgedaagd, gedwongen om door te gaan, een come back beleven, of te maken krijgen met kwesties van leven en dood. Maar als je je gezag wilt laten gelden, dan kan een harmonisch transit van Pluto (een driehoek, bijvoorbeeld) samengaan met winnen.

2. WINNEN MET PLUTO
Op de dag van de verkiezingen voor de Tweede Kamer, 12 september 2012, stond transit Pluto driehoek de Ascendant van Mark Rutte. Hij werd de winnaar. Toen de nieuwe kamervoorzitter, Anouchka van Miltenburg, op 25 september gekozen werd door haar collega’s in het parlement stond transit Noorder Maansknoop (symbool van een gemeenschap) driehoek haar Pluto.

Driehoeken van of met Pluto zijn niet gemakkelijk. Domineren of overwinnen vraagt iets van een mens. Je moet ervoor knokken of je moet je maximaal inzetten. Stress is ‘part of the deal’. Met Pluto betaal je altijd een prijs en is er altijd weerstand. De driehoek laat zien dat je die kunt betalen of overwinnen.

NB DE DRIEHOEK
De driehoek hoort met het sextiel bij de zogenaamde harmonische aspecten. De term houdt niet in dat het per se prettige aspecten zijn. Een teveel aan driehoeken en sextielen met weinig vierkanten kan wijzen op het zoeken naar de gemakkelijkste uitweg. In bepaalde sociale omstandigheden en milieus is de gemakkelijkste uitweg fraude of diefstal. Soms is de uitweg moord of zelfmoord.
Driehoeksaspecten wijzen op dat wat je al kunt en beheerst en dat wat je het gemakkelijkst afgaat of wat je wordt geschonken. Een driehoek van transit Jupiter brengt de genezer op je pad. Een driehoek van Pluto gunt je de overwinning door de macht van het getal, de kracht van je spieren of je overwicht. Daarna moet je gewoon aan de slag.

LINKS HIERBIJ

Op mijn blog Astropost vind je meer info:
http://astropost.blogspot.nl/2012/09/update-about-transit-jupiter-when-you.html
http://astropost.blogspot.nl/2012/09/the-pluto-trine-transit.html

Reacties gesloten