Horoscopen Marie-Antoinette en Louis XVI

Advertenties

Astrologie van Marie-Antoinette en Louis XVI

Hoe zat het nu astrologisch met de match tussen Louis XVI en Marie Antoinette? Je zag in de film over het paar dat het slachtoffer werd van de revolutie in Frankrijk, een langzaam op gang komend huwelijk. Het fabriceren van nageslacht was verplicht  en het echtpaar leidde verder elk een eigen leven. Zij had zelfs een eigen woning en op een gegeven moment een Zweedse minnaar. Marie Antoinette en Louis pasten dan ook niet helemaal bij elkaar, ook al waren ze getrouwd. Maar ze hadden evenmin conflicten met elkaar. Dat kun je zien aan de wisselwerking tussen hun horoscopen.

MATCHES MARIE-ANTOINETTE + LOUIS

 • Zon in Schorpioen en Zon in Leeuw (hij): dat matcht eigenlijk niet
 • Maan in Schorpioen en Maan in Weegschaal (zij): ook dat matcht niet. Als de Manen niet bij elkaar passen leven mensen soms apart of verblijven ze in huis vaak in aparte kamers. Ze hebben andere gewoonten en behoeften van huis uit en kunnen die moeilijk op elkaar afstemmen
 • Mercurius vierkant Mercurius: geen match, verschillen van opvatting
 • Venus in Weegschaal en Venus in Schorpioen (zij). Dat is geen match (verschillende voorkeuren en smaken)
 • Mars in Maagd en Mars in Kreeft (zij), dat matcht wel, uiteindelijk fabriceren ze nageslacht:)

Je ziet hierboven de horoscoop van Marie-Antoinette met de posities op de geboortedag van Louis XVI

SYNASTRIE

 • Zijn Uranus driehoek haar Zon geeft haar de vrijheid. Hoewel Uranus over het algemeen op een flitslichtrelatie wijst kan het ook de relatie zijn die doet denken aan de prins en de Schone Slaapster (of de dauphine en de Schone Slaper:). Uranus is immers ook het symbool van het ontwaken.
 • Haar Zon inconjunct zijn MC: haar lifestyle doet afbreuk aan zijn positie
 • Haar Pluto is vierkant zijn Ascendant: hij moet zich door haar een beetje geintimideerd hebben gevoeld
 • Haar Venus sextiel zijn Saturnus (het officieel huwelijk)
 • Zijn Juno staat conjunct haar Maan (dat wijst op een jeugdverbintenis wellicht, ze was pas 14 toen ze aan hem werd gekoppeld)
 • Zijn Venus staat conjunct haar Jupiter (dat geeft plezier)
 • Belangrijk: zijn Maan staat dicht bij haar Zon en dat is een huwelijksaspect, waarbij de vrouw domineert  en meer de aandacht trekt dan de man.

RELATIE IN DE HOROSCOPEN

Hij heeft met Maan vierkant en Venus sextiel Neptunus  en Maan sextiel Saturnus aspectverbanden die het huwelijk niet bevorderen, maar wel een zekere kunstzinnige aanleg aangeven.
Zij heeft een wijde oppositie tussen Mars en Saturnus en een driehoek van Uranus met Zon en Venus. Dat zijn geen aspecten die een huwelijk verhinderen, maar ze geven wel aan dat ze op avontuur, onafhankelijkheid en zelfstandigheid is gesteld. (Zijn Uranus i.v.m. haar Zon biedt haar dan ook die gewenste vrijheid). De oppositie tussen Mars en Saturnus wijst nogal eens op de alleenstaande vrouw of weduwe. Marie-Antoinette overleefde haar man nog geen negen maanden.

DE COMPOSITIEHOROSCOOP

Neptunus staat op de Ascendant in de compositiehoroscoop, wat de relatie een diffuus tintje geeft. Misschien zien ze elkaar niet zoals ze werkelijk zijn, idealiseren of bedriegen ze elkaar. Maar er is nog een ander aspect aan Neptunus. Als je op Astromarkt de geschiedenis van Neptunus transfer van Waterman naar Vissen ziet, zul je ontdekken dat zo’n periode samenhangt met nieuwe ideologie en revoltes eromheen. Hun namen (de gezamenlijke ascendant) zijn voorgoed verbonden met de revolutie in Frankrijk.
In de compositiehoroscoop is het midpunt Zon/Maan conjunct Mercurius en vierkant Saturnus en AC/MC is anderhalf vierkant Pluto. Dit wijst op een jeugdhuwelijk (Zon/Maan met Mercurius) en op afstand tot elkaar (Zon/Maan met Saturnus), terwijl de gezamenlijke situatie en positie onder druk staat en gevaar loopt met Pluto (stress).
Interessant is nog dat Jupiter in de compositiehoroscoop in het tweede huis van geld staat en een inconjunct maakt met de midhemel in Ram. De grote uitgaven kostte hun letterlijk de kop.

LOUIS XVI ’s EINDE

Toen Louis de 16de werd onthoofd stond in de progressieve horoscoop Saturnus exact vierkant met de Ascendant en maakte Pluto er een sextiel mee. Saturnus-Pluto verschijnt nogal eens als het ‘boemerang-effect’ en als symbool van de nadelen van politiek. Hij werd overigens al geboren met Saturnus inconjunct Midhemel, wat vaak verlies van status aangeeft en/of een discrepantie tussen positie en ambitie.

MARIE-ANTOINETTE’s EINDE

De laatste dag van de Franse Koningin was met transit Chiron driehoek het progressieve MC en met transit Uranus vierkant de in haar horoscoop belangrijke progressieve Mercurius.  Transit Saturnus staat quindecile progressieve Mercurius. Transit Jupiter driehoek de progressieve Ascendant. Het lijkt op afscheid en de mond gesnoerd worden (Uranus-Saturnus-Mercurius) en lijden (Chiron), maar het meest nog op op reis gaan, voorgoed en daar gelukkig mee zijn (Jupiter-Ascendant).
Toen haar man werd onthoofd op 21 januari 1793 stond transit Saturnus in de 26ste graad van Ram, quindecile (165gr) haar geboortezon. Dat is een sterke aanwijzing voor depressie en een obsessie met het einde. Ook zie je progressieve Ascendant inconjunct progressief MC, wat op een verlies wijst in familieverband. Haar progressieve Maan inconjunct IC wijst op emoties i.v.m. een verlies. De dood kwam misschien als een verlossing.

In de geboortehoroscoop zie je Mars inconjunct Eris. Dat is een aanwijzing voor verlies door strijd of oorlog, zoals in de horoscoop van de recent vrijgelaten en naar Zwitserland vertrokken Russische ondernemer Khodorkovsky.http://astropost.blogspot.com/2011/01/mars-and-eris.html

(c) Astromarkt

Reacties gesloten