Horoscoop Koning Willem-Alexander

Advertenties

ASTROLOGIE EN WILLEM ALEXANDER

Dit artikel gaat over de geboortehoroscoop van Willem Alexander, de man die vanaf 30 april 2013 koning van Nederland is. Hier is de tekening van zijn horoscoop met transits en progressies van de dag van zijn inhuldiging:

KONING WILLEM ALEXANDER: ORANJE MANAGER

Willem Alexander is een typische Oranje koning. Als hij niet koning was geworden, dan was hij ergens leidinggevend manager geweest. Dat zie je aan:

1. De ‘roepende’, ongeaspecteerde zon

2. Saturnus rijzend voor de zon en eveneens ongeaspecteerd

Over de combinatie van roepende Saturnus en Zon schreef ik eerder op deze site. Het is een teken van ambitie, van streven naar de top. Daarvoor hoefde hij niet hoog te klimmen, want toevallig zit hij daar al stevig sinds zijn geboorte in de familie Van Oranje.

3. Hij is een typische oranje:) Ik schreef over deze bij Jupiter horende kleur op Astropost (http://astropost.blogspot.nl/2010/06/bernard-kohl-sun-jupiter-and-orange.html ) dat Zon-Jupiter aspecten veel voorkomen bij de Oranjes. Koningin Beatrix heeft Zon conjunct Jupiter, Juliana had een driehoek tussen Zon en Jupiter. Willem Alexander heeft de Zon binoviel Jupiter. Dat is een gunstig verband voor zelfvertrouwen en het bewustzijn van voorrechten.

MANAGEMENT EN SATURNUS

Saturnus is erg belangrijk en daarmee de status, de loopbaan, de ouders, ouderschap en verplichtingen naast de beperkingen die Saturnus met zich meebrengt. Omdat Saturnus voor de zon uit rijst (dus voorop loopt) in zijn geboortehoroscoop is die planeet (symbool van leeftijd, status, de ouders, plicht, de klassieken, orde) belangrijk. Het ziet er allemaal erg serieus uit! De plicht gaat voor. Het is niet het beeld van ‘Prins Pils’ maar dat van iemand die bijna gebukt gaat (inconjunct Ascendant) onder zijn verantwoordelijkheden (Saturnus).
Er is een transit van Saturnus op zijn Ascendant op de dag van de inhuldiging bij wijze van statement dat dan de zware tijden echt beginnen. In zijn progressieve horoscoop staat bovendien Saturnus oppositie het MC in de weken en maanden erna. Behalve het koningschap is er nog de comateuze prins Johan Friso op de achtergrond. Saturnus heerst over Steenbok op zijn derde huis van broers en zusters.
Saturnus is ook het symbool van de baard (die krijg je immers ook met ‘de leeftijd’). Veel kroonprinsen in Europa dragen nu een baard, maar ‘onze’ Willem Alexander nog niet. Misschien komt dat nog?:) Want Saturnus is wel ‘roepend’ (geen aspecten binnen orb of teken) wat de verantwoordelijk en status op elk mogelijk niveau kan brengen. En de baard op elke mogelijke lengte, neem ik aan…

LEIDERSCHAP

Willem Alexander heeft een ‘roepende Zon’. Dat wijst op leiderschap en op het trekken van aandacht op elk mogelijk niveau, ook als ‘ster’. Omdat de Zon heerst over het koninklijke teken Leeuw is zo’n opvallende Zon gunstig voor een koning. Hij heeft ook MC in Leeuw. Hij zal niet in de schaduw van Maxima (blijven) vallen. Willem Alexander heeft zijn eigen ambities.

SOCIAL TALKING

Hij heeft de Maan in een nauwe driehoek met Mercurius, beide goed op het MC zodat hij social talking beheerst en onderhoudend is als er persoonlijk contact is.

MISCOMMUNICATIE

Opvallend is de Yod die naar Mercurius wijst. Communicatie en transport i.v.m. Uranus en Neptunus is communicatie i.v.m. schandalen, hypes en onverwachte onthullingen of transport/reizen met onverwachte pech. Er is kans op miscommunicatie en negatieve pers. Slecht getimede onthullingen kunnen voor ophef zorgen.

ZON NODE EN DE NATIE

Omdat de Zon samenstaat met de Node kun je verwachten dat zijn leven nauw samenhangt met het leiden van een grotere groep mensen. Het Nederlandse volk, bijvoorbeeld:)! Daarbij zijn strubbelingen en hypes nooit uitgesloten (zijn Zon maakt een anderhalf vierkant met Uranus).

ANDERE HOROSCOPEN VAN 27 APRIL 1967

Wat nu als Willem Alexander niet toevallig troonopvolger was geweest en ‘een gewone jongen’ was geweest? Dan zou hij een leidinggevende, de ster van de show of een manager zijn met een klassieke opvoeding of opleiding, mogelijk in de voetsporen van zijn ouders. Hij zou in zekere zin bevoorrecht zijn. Er zouden (door de conflicten van Zon, Maan en Mercurius met Uranus) meermalen verschillen van mening zijn, opstandig gedrag in zijn jeugd en een zekere eigenwijsheid. Ook als hij arm was geweest, dan weest de horoscoop van Willem Alexander op kans op leidinggevend managerschap. Dat komt goed uit!:)

Anderen die dezelfde dag geboren werden zijn: Tommy Smith (jazz musicus en opvoeder, tevens eigenaar van een platenmaatschappij) en Erik Thomson (gelauwerd acteur – Australie). De Amerikaanse journalist Jason Whitlock kwam in februari 2012 in opspraak na poitiek niet correcte suggesties over de grootte van de penis van Aziaten bij het verslaan van een sportwedstrijd. Daarna deed hij nog meer voor Amerika controversiele uitspraken, waar ‘Nederlandse pers, rot op!’ bij in het niet vallen. Hij trekt zo in ieder geval aandacht:)!.

HET KEERPUNT: KONING WORDEN

Met Pholus oppositie MC zou zijn loopbaan bovendien een wending nemen op enig moment. Dat moment is in nu, in 2013, wanneer transit Pholus oppositie zijn progressieve Zon staat en driehoek zijn MC. Het is ook het moment waarop hij diverse functies laat vallen (Saturnus-MC in de progressieve horoscoop). Pholus-MC staat echter ook symbool voor het risico om jezelf uit je positie te ‘schieten’.
De eerste tijd van zijn koningschap staat in het teken van de zwaarte van de taak, de kritiek die hij natuurlijk zal krijgen en de fouten die hij zal maken. Ook bedrukt de toestand van zijn broer hem. Het wordt een zwaar jaar. Ongeveer zo zwaar als de koningsmantel.

SNELLE SPREKER: MERCURIUS IN RAM VIERKANT MARS

Toen Koning Willem-Alexander voor het eerst de regeringsverklaring voorlas op Prinsjesdag 2013, bleek dat hij sneller sprak dan zijn moeder, die Mercurius in het bedachtzame teken Steenbok heeft staan. Willem-Alexander’s Mercurius staat in het snelle teken Ram, vierkant Mars. Met Mercurius in Ram of vierkant Mars KUN je over je woorden gaan struikelen, maar dat deed hij niet:).

LINKS

Over ongeaspecteerde planeten: http://www.astromarkt.net/ongeaspecteerd.html

Over de horoscoop van Koningin Maxima: http://www.astromarkt.nl/horoscoop-koningin-maxima-html/

 

Reacties gesloten