Horoscoop Koningin Victoria

Advertenties

ASTROLOGISCHE KIJK OP KONINGIN VICTORIA

Deze horoscoopbespreking gaat meer over de relatie tussen de Engelse Koningin Victoria en haar man Prins Albert, dan over de horoscoop van Victoria alleen. Dat is omdat hun synastrie (d.i. de wisselwerking tussen de horoscopen) zo bijzonder is.

Het is altijd leuk om uitzonderingen op een regel te zien! De relatie tussen koningin Victoria en haar man prins Albert is een mooi voorbeeld van sterrenbeelden die niet bij elkaar pasten, en mensen die dat kennelijk wel deden. Ze hadden samen 9 kinderen, dus ik neem niet aan dat ze niet op hem ‘viel’:). Ze hadden conflicterende zontekens…Maar natuurlijk: zij was de koningin en zij was de baas. Als de zontekens niet bij elkaar passen is er vaak een kwestie van ‘wie de baas is’. In dit geval was het overduidelijk dat zij de koningin was. Maar er matchte meer niet.Haar maan in Schorpioen is inconjunct zijn Maan in Tweelingen. Er moeten dus haast wel moeilijkheden zijn geweest bij het wennen aan elkaar’s gewoonten en tradities. Hoewel ze familie waren, was de een in Duitsland opgegroeid en de ander in Engeland en er was statusverschil. Toch waren ze een echtpaar met veel kinderen dus moet er iets tegenover de ‘nadelen’ hebben gestaan.

Onderstaande horoscoop is die van Victoria. De ’transits’ zijn de posities op de geboortedag van Albert.

Zoals vaker in de liefde, is er compensatie van Venus. De Venus van Victoria en de Venus van Albert staan in elkaar bevriende tekens van de astrologische dierenriem. Tegelijk zie je Mars anderhalf vierkant Mars (het vuur spat eraf!). Misschien heeft zijn Juno driehoek haar Maan en Midhemel bijgedragen aan de duurzaamheid van de relatie. Het huwelijk was voor haar in ieder geval belangrijk. Dat blijkt al uit Juno vierkant haar Ascendant. Victoria werd het zinnebeeld van de gehuwde nette dame. Drie vrouwelijke symbolen maken aspecten met de Ascendant: Ceres conjunct Maan en vierkant Juno geven het belang aan van moederschap, dynastie en huwelijk.

Aan de wisselwerking tussen de horoscopen lag het misschien niet helemaal, maar als je kijkt welke aspecten de echtgenoten gemeen hebben, dan zie je meteen waar het klikte. Beiden hebben Venus driehoek Uranus. Dat betekent  dat ze houden van afwisseling en de neiging hebben keer op keer verliefd te worden (op elkaar, naar we denken). Ze delen ook Venus driehoek Neptunus (romantische gevoelens). En Mars-Jupiter (zij een sextiel en hij een anderhalf vierkant): misschien wijst dat wel op de overproductie aan nakomelingen…

Hun horoscopen zijn een perfect voorbeeld van niet bij elkaar passende tekens en het effect van het delen van aspecten. Ze waren ‘lovers as well as partners in a great enterprise’ las ik hier…

http://online.wsj.com/article/SB124244014244326267.html

En laat dat nu mooi overeenkomen met de verbanden tussen Mars en Jupiter (great enterprise) en Venus-Uranus-Neptunus (geliefden).

Victoria verloor haar man te vroeg. Toen dat gebeurde had ze progressieve Venus vierkant Mars en in de progressieve horoscoop stond de Maan vierkant Midhemel. In de solaar staat de Zon vierkant Saturnus en Neptunus op de Midhemel.

NB Bij Astromarkt vind je meer over liefde, sterrenbeelden en matchen of bij elkaar passen. Een overzicht staat hier…

VICTORIA EN HET KONINGSCHAP

Koningin Victoria werd geboren op 24 mei 1819 om 4u15 in de morgen in Londen, met het symbool van moeder de vrouw (Ceres) op de Ascendant. Het doorgeven van erfelijk materiaal (kinderen krijgen) is een van de belangrijkste taken van een lid van een koningshuis. De dynastie moet immers blijven voortbestaan.

Ze werd al heel jong koningin van Engeland. Dat was in 1839, toen ze pas 18 was. In de solaar van dat jaar staan Jupiter en Uranus op de meridiaan. Jupiter en Uranus zijn de einddispositoren van de MC-route in haar geboortehoroscoop en staan in wederzijdse receptie. Dat maakt de beide planeten belangrijk voor de loopbaan van Victoria, die dus startte met de solaarmeridiaan wijzend naar deze planeten.

Ceres, de planeet van de ‘roots’ en de genen of de erfopvolging, is ook belangrijk in de horoscopen van koning Gustav van Zweden, Juan Carlos van Spanje en Filip van België. Ceres is weer niet prominent in de horoscopen van Willem-Alexander en Máxima, maar is wel  ‘roepend’ (NA) in die van Beatrix, Juliana en Wilhelmina.

Reacties gesloten