Horoscoop André Rieu

Advertenties

309px-Andre_Rieu_2009

HOROSCOOP, TRANSITS EN PROGRESSIES ANDRE RIEU

In maart 2012 schreef ik over de horoscoop van Andre Rieu en de vermoeidheid die werd weerspiegeld door de transits en progressies met zijn horoscoop:

“Sinds Progressieve Zon vierkant zijn voorop lopende Saturnus gaat het niet goed met de gezondheid van Andre Rieu. De berichten zijn er duidelijk over: concerten gaan niet door. Hij is erg moe. Op Art-Astrology.blogspot.com heb ik zijn horoscoop (zonder geboortetijd) al eens onder de loep genomen. Misschien is dit een moment om het eens officieel op Automarkt te doen!”

SATURNUS = KLASSIEK

Ik begon met zijn prominente Saturnus. Hij heeft Saturnus ‘roepend’ (zonder majeure aspecten). Saturnus kwam op zijn geboortedag juist voor de zon op. Dat maakt Saturnus dubbel belangrijk. Je ziet dat terug in zijn leven.

Alles waar Saturnus voor staat (respect, ambitie, managementkwaliteiten, perfectionisme, vader, ouders en ouderschap, de plicht, verantwoordelijkheden en het oudere of klassieke) komt prominent  naar voren. Denk maar eens aan de start van zijn succesvolle loopbaan: hij begon met optredens in bejaardentehuizen! Zijn vader was dirigent (en hij volgde in zijn voetstappen). Natuurlijk is hij georiënteerd op klassieke muziek.

Mensen met een belangrijke Saturnus houden ervan officiële diploma’s te hebben en erkend te worden om hun kwaliteiten en vakmanschap! J

Rieu werd geboren op 1 oktober 1949 te Maastricht met Mars anderhalf vierkant het punt Nul Ram en in nauw sextiel met Neptunus. Je kunt het freewheelend lezen als bekend zijn (Nul Ram) om het muziek(Neptunus)instrument(Mars). Maar misschien is dat te gemakkelijk. Want de muziek zie je ook in Venus anderhalf vierkant Uranus (voor het ritme en de cadans).

Zonder geboortetijd moet je het  helaas doen zonder de posities van Maan, MC en Ascendant. Het gebruikelijke patroon van artistiek talent (zie art-astrologie.blogspot.com) kan ik je dus niet aanwijzen. Maar je ziet wel een belangrijke aanwijzing voor succes op zijn geboortedag. Het midpunt Jupiter-Uranus in hard aspect met Mercurius wijst op inventief zijn (dingen kunnen bedenken). De samenstand tussen Zon en Quaoar (het symbool van de schepping van nieuwe werkelijkelijkheden) geeft aan dat hij in staat is om zijn publiek een andere wereld voor te toveren.

Maar misschien wel nog belangrijker dan zijn horoscoop zullen zijn genen zijn. Hij en zijn vrouw hebben beiden muzikale ouders. Genen, mogelijkheden, omstandigheden…

MOE EN DUIZELIG

Rieu heeft een miljoenenbedrijf en veel mensen zijn van hem afhankelijk. Als hij niet optreedt, dan is er geen optreden voor hen. Dat is een zware verantwoordelijkheid (Saturnus!).

Andre Rieu is er een paar jaar geleden een paar maanden tussenuit geweest na een aanval van Neuritus vestibularis. Ik kan uit ervaring vertellen dat acute draaiduizeligheid geen pretje is en je maanden uit het evenwicht brengt, niet alleen lichamelijk. Als je hersencapaciteit moet worden ingezet om je rechtop te houden, gaat dat ten koste van incasseringsvermogen en denkkracht. Het is uitermate vermoeiend. Nu was hij onlangs weer duizelig na een griep en blijkt hij oververmoeid. Hier volgt een lijstje met spelende transits en progressies die daar de weerspiegeling van zijn. Ik herken deze aspecten en voel met hem mee!

In maart 2012 stond zijn horoscoop er als volgt voor:

1. Transit Mars (retrograde in Maagd) conjunct zijn Saturnus (gebrek =Saturnus aan energie = Mars = moe). Mars is al eerder conjunct zijn Saturnus geweest en helaas: Mars zal nog een keertje langs Saturnus komen. Dit geeft een langdurige periode van vermoeidheid aan.

2. In de progressieve horoscoop staat Mars nog steeds binnen een graad orb met Saturnus. Het is het tweede teken van een al enige tijd gevoeld gebrek aan energie en tegen je grenzen aan lopen. Dubbelop moe!! Dat aspect neemt –gelukkig- af in sterkte.

3. Transit Jupiter inconjunct zijn Zon/Quaoar geeft succes, een positieve JA met een ‘maar…’ bij nieuwe ideeën

4. Uranus vierkant Uranus geeft aan dat hij op een leeftijd is gekomen dat je nieuwe inzichten krijgt en daarmee: spanningen

5. Hij kampt ook nog met transit Pholus vierkant progressieve Mars. Dat is een astrologisch statement voor achteraf zeggen dat je doorgeschoten bent.

Daar komen dan nog eventuele transits en progressies met en van Maan, MC en Ascendant bij. Maar gelukkig: transits gaan EENS voorbij…

andre_rieu_201458.41974.23915

ANDRE RIEU 2014

In 2014 lacht de wereld Andre Rieu dan kennelijk toe. Toch is het niet alles zonneschijn in de horoscoop. De progressie van de Zon naar een vierkant met Saturnus dat jaar is zwaar en transit Neptunus inconjunct de Zon wil ook nog al eens negatief uitpakken.

LINKS

http://astromarkt.net/zon-saturnus.html Over Zon-Saturnus

In dit interview geeft hij grote plannen aan met China en Rusland en staat dat hij 120 concerten per jaar doet (!) http://radio.nl/790516/andre-rieu-walst-rusland-nog-niet-binnen Daar kun je geen koutje bij vatten…

Reacties gesloten