Horoscoop Agatha Christie

Advertenties

Schrijftalent in Agatha Christie’s horoscoop

Op 15 september 1890 werd een van de grootste auteurs van detectives geboren: Agatha Christie. Het was in Torquay rond half vijf in de ochtend, toen de mysterieplaneten Neptunus en Pluto bovenin het firmanent stonden, Saturnus (ambitie) rijzend was en Mercurius geen enkel aspect maakte. Geheimen en mysteries horen bij de combinatie van Neptunus en Pluto. En Mercurius is de planeet van de schrijver. 

Profs met artistieke gaven hebben gewoonlijk aspectverbanden tussen Maan, Venus, Neptunus en MC met plaatsingen in de tekens Stier, Kreeft, Weegschaal of Vissen. Schrijvers hebben daarnaast een belangrijke Mercurius. Hier is het patroon van talent in de horoscoop van Agatha Christie:

Maan in het stijlvolle Weegschaal
Neptunus aan top
Maan driehoek Midhemel
Neptunus conjunct MC 
Venus inconjunct Neptunus (artistiek talent en romantiek maar…niet helemaal uitgebalanceerd)
Maan driehoek Neptunus voor sensitief zijn
En
Mercurius (dispositor van het MC in Libra) aspectloos, dus met een uitroepteken.

Met andere woorden: Neptunus verbindt de Maan en Venus en het MC met elkaar. Het MC staat in het teken van communicatie (Tweelingen). Er is een compleet patroon! 

Aanvullend:

Saturnus is conjunct Ascendant en daarom prominent. Saturnus heerst over het vijfde huis van schepping en amusement. Dat geeft haar werken een serieus tintje. Het uitroepteken bij Mercurius geeft aan dat het ontbreken van aspecten de communicatieve talenten tot op elk niveau kan opdrijven! 

Talentvolle mensen met succes hebben succescombinaties in de horoscoop. Dat zijn combinaties met Jupiter (en vaak Jupiter samen met Pluto. De Maan staat driehoek Jupiter in het vijfde huis. Dat verklaart tegelijk haar reislust.

Venus, Neptunus en Pluto zijn alle drie verbonden met de Ascendant. zodat haar naam voor altijd verbonden is met plezier in mysteries…

1926-1928

Agatha Christie schreef over mysteries. In 1926 werd ‘The murder of Roger Ackroyd’ een geslaagd mysterie, net als de geheimzinnige verdwijning van Agatha zelf. Ze bleef dagenlang weg van haar man en kinderen, en heeft nooit verteld wat ze eigenlijk deed en waar ze was. In dat jaar had ze progressief MC inconjunct Jupiter en dat wijst op succes met een kanttekening (succes, maar niet gelukkig). In 1928 volgde een echtscheiding toen haar progressieve Zon van teken ging veranderen. Dat geeft aan dat je leven(sstijl) verandert. 

LINKS

Mercurius zonder aspect (‘roepend’) is goed voor schrijvers. Zie: http://www.astromarkt.net/mercurius-aspecten-html/#NA

Reacties gesloten