Horoscoop van zangtalenten

Advertenties

Horoscopen van zangers en zangeressen en hun overeenkomsten

Er zijn honderden voorbeelden van kunstenaars en artiesten met het patroon van artistiek talent in hun geboortehoroscoop (verbindingen tussen Maan, Venus en Neptunus met het MC en posities in Kreeft, Vissen en Weegschaal). Maar wat hebben zangers en zangeressen nu met elkaar gemeen? Waarom zijn ze geen schilders of regisseurs geworden? Hier lees je over Venus-Uranus in de horoscopen van zangers en zangeressen, over zangers en zangeressen zonder Venus-Uranus in de horoscoop en over mensen met Venus-Uranus in de horoscoop die meer gemeen hebben met een valse kraai.  Voor talent en vooral ook voor succes zijn meer dingen nodig dan 1 enkel aspect. De ene zanger is de andere niet. En toch is het leuk om deze vergelijking te doen.

Horoscopen van bekende zangers en zangeressen stemmen overeen maar: horoscopen moet je altijd zien in de context. Genen, geslacht, wel of niet aantrekkelijke looks, cultuur, sociale positie moeten worden ‘meegewogen’.  Veel mensen kunnen mooi zingen, maar moeten zich beperken tot de badkamer. Een beetje geluk, er uit springen, de kans krijgen, ontdekt worden… het gaat aan de meesten voorbij.

In dit stukje vind je de namen van veel zangers en zangeressen in een studie naar het voorkomen van bepaalde aspecten en tekens in hun horoscopen. De uitkomst is dat de meerderheid van de meer dan 30 horoscopen aspecten heeft tussen Venus en Uranus en/of Venus in Boogschutter, Waterman of Vissen. Maar dat het omgekeerd niet zo is dat die gevonden overeenkomsten tussen zangers jouw zangtalent garanderen. Voor talent is meer nodig.

Dit is een VERGELIJKING VAN BEROEPSZANGERS.

VENUS-URANUS ZANGERS

Ik begon een paar jaar geleden de horoscopen te vergelijken van de diva’s:

 • Tina Turner (26.11.1939 om 22u10 CST te Bronsville TN)
 • Barbara Streisand (24.4.1942 om 4u8 EST te Brooklyn NY)
 • Nina Simone (21.2.1933 om 6u EST te Tyron, USA)

Wat hebben ze gemeen?

• Uranus staat in één van de werkhuizen 2-6-10

• Venus maakt een aspect met Uranus

• Venus staat in de tekens Boogschutter of Vissen of Waterman en dat blijkt belangrijk!

Maar waarin verschillen de drie diva’s?

• Ze hebben een verschillend teken op het MC.

• De heerser van het MC staat in verschillende huizen.

Daarna wilde ik meer weten. En ik vond het volgende:

 • Diana Ross heeft een aspect tussen Venus in Vissen en Uranus
 • Catharine Valente heeft Venus in de Boogschutter driehoek Uranus.
 • Elton John Venus in Waterman driehoek Uranus,
 • Alice Cooper heeft Venus in de Vissen vierkant Uranus
 • David Cassidy heeft Venus in de Vissen driehoek Uranus
 • Rod Stewart heeft Venus in de Vissen vierkant Uranus

ZANG ZONDER VENUS-URANUS

Bovenstaande lijst lijkt een leuke uitkomst voor de astrologie aan te geven, maar… je hebt ook zangers en zangeressen ZONDER Venus-Uranus aspect! Ook kan Venus in andere tekens staan dan in Boogschutter, Vissen of Waterman!

– Geen Venus/Uranus, wel zanger:

 • Zarah Leander
 • Lenny Kuhr,
 • Liesbeth List
 • Peter Gabriel
 • Sammy Davis jr.

Zij hebben geen aspect Venus/Uranus, maar wel Venus in het teken Waterman (een teken dat volgens het boekje bij Uranus hoort…)

Je hebt altijd uitzonderingen op regels. David Bowie heeft Venus in de Boogschutter en Uranus in de Tweelingen in een 11 graden orb oppositie. Gelukkig voor de regels is, dat Venus en Uranus in de horoscoop van David Bowie een belangrijke positie innemen.

– Venus in aspect met Uranus maar in een ander teken dan Boogschutter, Vissen of Waterman:

 • Hermien Timmerman en Mick Jagger hebben Venus vierkant Uranus, maar Venus in het teken van de Maagd..
 • Stevie Wonder heeft Venus in de Ram, vierkant Uranus.
 • Gert Timmerman heeft Venus in de Leeuw, vierkant Uranus.
 • Bruce Springsteen Venus in de Schorpioen in een (wijde, meer dan 6 graden orb) driehoek met Uranus

VENUS-URANUS EN NIET ZINGEN

Venus/Uranus aspecten en geen zanger van beroep (wel beroemd), dat kan natuurlijk ook. Er is meer nodig dan 1 enkel aspect om zanger te worden (meer dan gevoel voor ritme alleen). Voorbeelden:

 • Katherine Hepburn (Venus in Ram 90 Uranus), beroemd als filmster
 • Mies Bouwman (Venus in Steenbok 90 Uranus), bekend als tv-presentator – zong wel in cabaret!
 • Prinses Diana (Venus in Stier 90 Uranus)

Venus-Uranus is in de horoscoop van vrouwen 1 van de aspecten die op mogelijke echtscheiding wijzen. Lees daar alles over op Astromarkt.

Iemand die ik goed ken (een man) heeft een horoscoop met dezelfde factoren als van de beroepszangers: Venus in Vissen driehoek Uranus. Bovendien staat Venus in V (het huis van de liefhebberijen). Maar de eigenaar van deze horoscoop zegt helemaal niet muzikaal te zijn, geen gevoel voor ritme of zangstem te hebben.En hij heeft gelijk, zo kon ik horen! Daarentegen maakt hij prachtige foto’s. 
Statistieken werken niet, er is meer nodig dan een onderdeel om het geheel te beoordelen! Je kunt hooguit je kans op iets inschatten. Bovendien hebben de meeste professionele artiesten en kunstenaars het patroon van artistiek talent in de horoscoop: Maan, Venus en Neptunus in aspect met elkaar en het MC en posities in de tekens Kreeft, Stier, Weegschaal en Vissen.

CONCLUSIE

12 van de 16 beroepszangers heeft een aspect Venus/Uranus. Van de vier die dat aspect missen hebben er drie Venus in de Waterman (Uranus heerst over Waterman). 13 van de 16 zangers hebben Venus in Boogschutter, Waterman of Vissen.

NEDERLANDSE ZANGERS EN ZANGERESSEN

(Foto Corbino).

Bij de Zeeuwse groep Blöf zingt officieel ieder lid, maar Paskal Jacobsen zingt volgens mij het hardst. Toch zijn alle bandleden in de vergelijking meegenomen, dus ook: Norman Bonink, Bas Kennis en Peter Slager. Andere mannelijke zangers zijn Gordon, Lee Towers, Rob de Nijs, Frans Bauer, Marco Borsato, Ramses Shaffy en André Hazes. De vrouwen die worden vergeleken zijn Trijntje Oosterhuis, Liesbeth List, Lenny Kuhr, Anita Meijer. In totaal 16 op het podium en in volle zalen zingende Nederlanders.

Venus in Waterman, Boogschutter of Vissen hebben Lenny Kuhr, Paskal Jacobsen, Bas Kennis, Frans Bauer, Trijntje Oosterhuis, Liesbeth List. Venus in aspect met Uranus vind je bij Anita Meijer, Gordon, Lee Towers, André Hazes, Rob de Nijs, en Peter Slager. Deze verbindingen en tekens sporen met die van de diva’s.

Venus in aspect met Neptunus komt vaker voor, zelfs zeven keer: bij Paskal Jacobsen, Peter Slager, Bas Kennis, Gordon, Marco Borsato, Frans Bauer en Ramses Shaffy. Norman Bonink heeft Venus conjunct het midpunt Uranus/Neptunus. Lenny Kurh heeft ook nog Neptunus op het midpunt Venus/Uranus. Venus-Neptunus is 1 van de aspecten in het patroon van artistiek talent.

Of Boogschutter, Waterman of Vissen of Venus in aspect met Uranus

Wie wijkt er af van de vondsten in de horoscopen van de diva’s en heeft Venus in andere tekens EN niet in aspect met Uranus? Roy Orbison (zie het betreffende artikel). Die heeft een variant in de vorm van de Zon conjunct Uranus in het door Venus beheerste het teken Stier.

Bij Blöf is het Norman Bonink. Hij is de drummer en je ziet dat de planeet van slaan en slagwerk (Mars) op het midpunt Venus/Uranus (ritme) staat en Venus in het teken Weegschaal. Ramses Shaffy is toch echt een zanger. Hij heeft Venus in Weegschaal halfsextiel Neptunus. En geen aspect met Uranus.

Marco Borsato is geboren op 21 december 1966 met Venus in Steenbok halfvierkant Neptunus. Marco Borsato is een Boogschutter, Ramses Shaffy heeft de Maan in Boogschutter.

Conclusie: op twee na al deze Nederlandse zangers één of meer van de aanwijzingen gemeen met de zangers uit het artikel over beroepszangers, behalve de drummer. Deze heeft een variant.

De geboortedata:

Paskal Jacobsen is geboren op 20 januari 1974 en heeft Venus in Waterman sextiel Neptunus

Peter Slager (5-5-1969) heeft Venus in Ram oppositie Uranus en anderhalfvierkant met Neptunus

Bas Kennis is geboren op 12 oktober 1973 en heeft Venus in Boogschutter sextierl Neptunus

Norman Bonink is geboren op 24 september 1963 met Venus in Weegschaal op Uranus/Neptunus

Lee Towers is van 23 maart 1946 en heeft Venus in Ram sextiel Uranus

Gordon is geboren op 6 juli 1968 met Venus in Kreeft driehoek Neptunus en sextiel Uranus

Rob de Nijs (26 december 1942) heeft Venus in Steenbok anderhalfvierkant Uranus

Ramses Shaffy is geboren in Neuilly sur Seine op 29 augustus 1994 met Venus in Weegschaal halfsextiel Neptunus

Frans Bauer (zie zijn horoscoop) is geboren op 30 december 1973 met Venus in Waterman sextiel Neptunus en conjunct Jupiter

Trijntje Oosterhuis is geboren op 5 februari 1973 en heeft Venus in Waterman.

André Hazes is geboren op 30 juni 1951 met Venus in Leeuw halfvierkant Uranus

Marco Borsato is geboren op 21 december 1966 met Venus in Steenbok halfvierkant Neptunus

Anita Meijer is van 29 oktober 1954 en geboren met de Maan in Boogschutter en Venus in Schorpioen driehoek Uranus

Trijntje Oosterhuis is van 5 februari 1973 en geboren met Maan in Vissen en Venus in Waterman

Liesbeth List is geboren op 12 december 1941 in Bandung met Venus in Waterman.

PS

Esmée Denters is via YouTube beroemd geworden. Begin 2008 werd haar eerste album verwacht en ze verscheen bij Oprah. Esmée is geboren op 28 september 1988, meldt Wikipedia. Die dag waren er posities die overeenstemmen met die van de diva’s en de nederlandse zangers. Ze heeft namelijk Venus in Boogschutter driehoek Uranus, anderhalf vierkant Neptunus en vooruitlopend op de Zon! Maar er is meer…

Dat ze een international wordt zie je aan de voor de Zon uit lopende Jupiter in haar horoscoop. Jupiter maakt een driehoek met de Zon en een sextiel met Mars (je ziet: een succescombinatie van Zon/Mars/Jupiter; lees het in AstroTrio). Venus staat conjunct het midpunt Jupiter/Pluto (succes in de kunst of als artiest). Met de Zon in Weegschaal en de Maan in Stier is Esmée een vrouw met smaak en talenten. En je ziet aan de oppositie tussen Zon en Mars dat Esmée een actief en ondernemend type is. Zonder geboortetijdstip valt er over de horoscoop van Esmée Denters niet veel meer te zeggen, maar misschien is dit wat haar talent betreft wel genoeg!

LINKS

Over Venus-Uranus: http://www.astromarkt.net/venus-uranus.html

Reacties gesloten