Chiron in de astrologie

Advertenties

Chiron_instructs_young_Achilles_-_Ancient_Roman_fresco

Chiron

Chiron wordt gezien als het symbool van de beeldhouwer, de leermeester, de genezer en de heling. Dat laatste geeft aan dat er dan eerst iets te helen moet zijn. Zo is Chiron verbonden met kwalen, kwaaltjes en ziektes (fysiek of psychisch). Met transit Chiron op mijn Ascendant heb ik dat persoonlijk mogen ervaren.  Chiron gaat vrijwel altijd samen met iets pijnlijks of vervelends, zoals op het moment dat je je iets (pijnlijks) realiseert of gewaarwordt.

Chiron is niet de enige aanduiden van ziekte, pijn of gekwetst zijn. Chiron heeft dan ook een een extra betekenis, en dat is ‘helen’,of  iemand om je heen die zijn uiterste best doet je te helen of pijn te verminderen. Chiron is in de mythe de centaur die zelfs zijn eeuwig leven opgeeft om Ptolemeus zijn pijn te verminderen. Verdoving, pijnstilling of balsem lijken mij dan ook bij ‘Chiron’ te horen in het astrologisch woordenboek, net als therapie en de therapeut.  Chiron doet dan ook vaak mee in een patroon van problemen en ziekte, zoals in het voorbeeld dat ik gaf op Astropost over iemand die werd geholpen aan hart-en bloedvatproblemen (en pijn)*). Aspecten in de geboortehoroscoop tussen Zon en Chiron staan ook in verband met het thema van de genezing en de pijn.

MUNDAAN CHIRON

Chiron staat nu in Vissen, net als 50 jaar geleden, toen de eerste geluiden over de gevolgen van overbevolking te horen waren.

Garreth Hardin werd geboren op 21 april 1915, in Dallas. Hij werd geboren met Chiron in de 21ste graad van Vissen. Toen zijn progressieve Zon vierkant Chiron kwam publiceerde hij een belangrijk werk over overbevolking en demografie.  Het wordt inmiddels dringen in de wereld en Dan Brown schreef er onlangs over in zijn boek Inferno.

Maar het meest staat Chiron in Vissen misschien wel voor pijnlijke realisaties op het terrein van visies, geloven en (toekomst-)dromen.

PS Het plaatje hierboven laat Chiron zien die Achilles les geeft.

LINKS

Zon-Chiron aspecten: http://www.astromarkt.nl/zon-chiron-html/

http://astropost.blogspot.nl/2013/10/the-healing-that-you-need-with-chiron.html In mijn blog Astropost schrijf ik over de genezing die je nodig lijkt te hebben als het symbool Chiron verschijnt in je horoscoop. Ik geef daar meer voorbeelden bij.

Zie ook
*) http://astropost.blogspot.nl/2013/02/example-of-3x-transit-pluto.html

 

Reacties gesloten