Geboortetijd corrigeren

Advertenties

CORRECTIE VAN GEBOORTETIJD VOOR DE HOROSCOOP

Omdat iemand mij vroeg naar het corrigeren van de geboortetijd, ga ik het (weer) eens hebben over horoscoopcorrectie. Wat zou het toch prettig zijn als alles op de minuut vast te leggen was, toch? Astrologiestudenten zijn vaak maanden in de weer met het afstemmen van de geboortetijd en gebeurtenissen met de aspecten (transits en progressies) in hun horoscoop. Of moet ik zeggen: maanden KWIJT hiermee? Want er zijn niet voor niets mensen als Brady die toegeven dat het moeilijk en soms onmogelijk is. Er is niet voor niets ooit een astroloog, Gieles, opgestaan die een systeem bedacht dat de geschiedenis inging als het min1-systeem (en dat maakt een jaar verschil). Hoe komt dat?

1. Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw vooruit…
Je gaat niet zomaar ineens trouwen en een operatie volgt op een ziekte of ongeval. Een horoscoop, transits en progressies moet je altijd zien in het licht van de situatie, omstandigheden, genen, geslacht, economisch/sociale positie en – niet te vergeten- voorgaande en volgende transits en progressies die meer licht werpen op de ontwikkelingen.

2. Grote gebeurtenissen zijn complex (regel van drie)
Je gaat niet dood en je krijgt geen promotie door 1 factor en ook niet door 1 aspect. Je moet voor grote gebeurtenissen meerdere aanwijzingen hebben (voor lange en korte termijn). Tip: analyseer vooral ook die combinatie van factoren!

3. Je kunt (gelukkig) niet alles voorzien en alles weten…
Het woord ‘disaster’ komt van ‘des astres’. Sommige dingen zie je niet aankomen. Zo kan een meteoroloog volkomen worden verrast door zeevlam, windhozen of een meevallende storm…en een astroloog door het gewicht van mineure aspecten of gewoon door factoren die onbekend zijn.

4. Er zijn teveel factoren (neem Pholus, bijvoorbeeld)
Dat brengt me bij de vele factoren die je moet meewegen. Wie kende Pholus, jaren terug? Nu zie ik Pholus transits een belangrijke rol van catalysator spelen bij keerpunten in het leven. Op Astropost vind je vele voorbeelden ervan. Ook midpunten kunnen een rol van betekenis spelen en zelfs de datum tussen de eerste en laatste ‘hit’ van een transit (bij retrograde gang).

5. Soms gebeurt er gewoon niets…

-Als er maar een (1) transit speelt kan het moment voorbijgaan zonder veel te veranderen, vooral als het twaalfde huis erbij betrokken is.

– En andersom kan er soms iets gebeuren zonder dat je voor dat specifieke moment een transit ziet.

6. De mensen die belangrijk voor je zijn moet je ‘meewegen’

De horoscoop van de regeringsleider, de coach, je echtgenoot…dat zijn vaak de horoscopen die bepalend zijn voor jouw situatie. De moeilijke Saturnus van de coach reflecteert het verlies van jouw ploeg (en van jou). In tijden van oorlog is deze Saturnus i.v.m. de horoscoop van de leider van het land niet meer of minder dan verlies. Als jouw woonplaats afhankelijk is van het werk van je man, dan is zijn horoscoop (MC) bepalend voor jouw huisvesting. Enz. Enz.

NB Als je nauwe aspecten hebt in de geboortehoroscoop (mineur of majeur) dan worden zaken met elkaar verbonden of verward. Het wordt dan moeilijk uit elkaar te houden of een transit plaatsvond met deze of een andere hoek of positie in de horoscoop. Daarmee wordt het moeilijk corrigeren!

Check voor de aardigheid eens het aantal graden tussen je posities en kijk of er echt dit verschil in graden = jaren zat tussen twee belangrijke gebeurtenissen. In mijn geval NIET. Dit is een column en geen encyclopedie, dus ik houd het kort. Als je je horoscoop wilt gaan corrigeren, houd het dan vooral ook kort. Ik heb lang geleden hetzelfde traject gelopen en kwam tenslotte (zucht…) uit op de officiele geboortetijd met soms een afwijking van 10 minuten naar beide kanten. (Tien minuten is in progressie 2,5 jaar!). En nog een (meer filosofische) gedachte: je kijk op het verleden wordt bepaald door je huidige situatie. Zoals je het toen hebt gezien, zie je het nu niet meer…

Voor je er (toch) aan begint, vraag je dan af welk doel je ermee voor ogen hebt. Als honderden, duizenden jaren en astrologen niet hebben geleid tot een vaststaand en altijd kloppend systeem, hoe groot is dan de kans dat je met het corrigeren van je horoscoop tot een resultaat komt waar je iets aan hebt. Besef ook dat in Nederland geboortetijden op de vijf minuten exact worden vastgelegd door de verloskundige. Je kunt die tijd opvragen bij het gemeentehuis. Wat voor tijd het ook is, het was jouw happy hour!

NB Op Astropost vind je vele voorbeelden van transits en progressies in de praktijk. Je ziet daaraan dat ze zelden exact zijn en vaker het beeld schetsen van een situatie waarin de voorwaarden worden geschapen voor gebeurtenissen. Als het niet zulk mooi weer werd zou je je daar vandaag uren mee zoet kunnen houden!:)

Reacties gesloten